Μια δημοσκόπηση που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο «ανάβει τα αίματα» με τη ΝΔ - «Να μεταφέρει την έδρα του στο Μαξίμου»

Μια δημοσκόπηση που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο «ανάβει τα αίματα» με τη ΝΔ - «Να μεταφέρει την έδρα του στο Μαξίμου» Facebook Twitter
0

Δημοσκόπηση η οποία έγινε στη Δυτική Μακεδονία και δείχνει "πολύ μικρό προβάδισμα" της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καλεί το πρακτορείο ή να δώσει στη δημοσιότητα την έρευνα ή "να μεταφέρει την έδρα του στο Μαξίμου"

 

Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει: 

 

"Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που ανιχνεύει το πολιτικό τοπίο σε μια «δύσκολη» για την κυβέρνηση, Περιφέρεια -αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας- έχουν γίνει γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά το πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο και αποτυπώνει και την επίδραση που αυτό είχε στην τοπική κοινωνία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους. Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό που υπολειπόταν από το εθνικό του ποσοστό, η δε ΝΔ είχε «επιδόσεις» ανώτερες του πανελλαδικού της ποσοστού.

 

Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη). Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλ. Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή. Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).

 

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο ο πολίτης ήταν ενημερωμένος για το περιφερειακό συνέδριο, προκύπτει ότι ο ένας στους δύο ήταν ενημερωμένος (πολύ/ αρκετά)".

 

Και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφεται και πάλι μέσα από το τηλεγράφημα του Πρακτορείου:

 

ΝΔ: «Το ΑΠΕ–ΜΠΕ να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση, διαφορετικά ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου»

 

«Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει τα εξής: «Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου κ. Μιχάλης Ψύλος, υπόλογος για το θλιβερό αυτό κατάντημα, δεν δικαιούται να παραμείνει ούτε μια μέρα παραπάνω στη θέση του. Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο κανενός».

 

Σε υστερόγραφο η ΝΔ κάνει της εξής σημείωση: «Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM