Μετά το «πακέτο», έρχονται λουκέτα σε στρατό, υγεία και παιδεία

Μετά το «πακέτο», έρχονται λουκέτα σε στρατό, υγεία και παιδεία Facebook Twitter
1

Την άμεση κατάθεση σχεδίου καταργήσεων στρατοπέδων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων ζητά το Μαξίμου από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς είναι απαίτηση των δανειστών.  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, αμέσως μετά την ψήφιση του πακέτου των 11,7 δις, θα υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδια συγχωνεύσεων που αφορά σε στρατόπεδα, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπως και νοσοκομεία.

Βασικό κριτήριο για την κατάργηση στρατοπέδων αποτελεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, η γεωγραφική κατανομή τους, καθώς η ρητή εντολή του κ. Σαμαρά είναι το μέτρο αυτό να μην επηρεάσει θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στην παιδεία, ο Κων. Αρβανιτόπουλος έχει ως στόχο να περιορίσει τουλάχιστον κατά 10 τα περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει σημαντικός αριθμός συγχωνεύσεων και στα ΤΕΙ. Στο «μικροσκόπιο» της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Παιδείας βρίσκονται αυτή την ώρα τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.

Στο πεδίο της Υγείας, σχεδιάζεται  ιδιωτικοποίηση μονάδων νοσοκομείων, αλλά και συγχωνεύσεις. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται κατ' αρχάς 30 μονάδες της περιφέρειας αλλά και της Αττικής, οι οποίες εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας.

Στο στρατό, αναμένεται να μπει λουκέτο σε  δεκαπέντε Κέντρα Νεοσυλλέκτων μέχρι τέλος του χρόνου με οικονομία περί τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο δραστικής μείωσης των στρατοπέδων, από 1/1/13 θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο δέκα από τα είκοσι πέντε κέντρα νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα.

Αυτόματα θα κλείσουν τα κέντρα προπαίδευσης της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και τον Σκαραμαγκά.

Το υπουργείο Αμυνας, τέλος, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και να έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης για κλείσιμο των 280 μεγάλων στρατοπέδων που βρίσκεται διάσπαρτα στην ενδοχώρα, απομεινάρια της μετεμφυλιακής περιόδου, που δεν έχουν καμία επιχειρησιακή αξία και η λειτουργία τους είναι οικονομικά ασύμφορη.

Τα σχέδια του Μαξίμου αναμένεται να συναντήσουν τις αντιδράσεις βουλευτών που εκλέγονται σε περιοχές, όπου αναμένεται να μπουν λουκέτα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM