Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση για την άρση του αδιεξόδου

Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση για την άρση του αδιεξόδου Facebook Twitter
EPA/WOLFGANG KUMM
0

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση ώστε να αρθεί το αδιέξοδο, φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με την ηγεσία του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται συμμετέχοντες στη συνάντηση, η Μέρκελ επισήμανε πως εναπόκειται στην Ελλάδα να κινηθεί σε ό,τι αφορά το αδιέξοδο για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα πρέπει να λαμβάνονται μέρα με τη μέρα, δεδομένης της αβεβαιότητας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανέφερε ότι «η Άγκελα Μέρκελ παραμένει διαθέσιμη για συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν το επιθυμεί».

Νωρίτερα πάντως ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μικρό κομμάτι της ευρωζώνης και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αναφερόμενος στις αντιδράσεις στα χρηματιστήρια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM