Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση, μετά την σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση ειδικών, κρατικών κονδυλίων από το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας.

 

«Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών» επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Νωρίτερα, η ΝΔ χαρακτήρισε «μείζον πολιτικό ζήτημα» τις καταγγελίες για διαχείριση μυστικών κονδυλίων του κράτους.

 

Όπως σχολίασε η Πειραιώς, ο Πάνος Καμμένος που κατήγγειλε τον Νίκο Κοτζιά για «αδιαφανείς διαδικασίες» στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, οφείλει «σήμερα κιόλας» να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Η ΝΔ υπογραμμίζει παράλληλα πως το ίδιο πρέπει να κάνει και ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών, που «δεν ζήτησε τυχαία» να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο Πάνος Καμμένος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Μαξίμου: Που διατέθηκαν τα κονδύλια κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ;

 

Η κυβέρνηση απαντά τώρα πως η αξιωματική αντιπολίτευση «αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι».

 

«Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον πρωθυπουργό» καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.