Μαρινάκης: 8,8 δισ. ευρώ η δέσμευση Κασσελάκη για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Μαρινάκης: 8,8 δισ. ευρώ η δέσμευση Κασσελάκη για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού Facebook Twitter
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
0

Σε 8,8 δισ. ευρώ κοστίζει η δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους σε ορίζοντα τετραετίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Ερωτηθείς για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Στέφανου Κασσελάκη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι 13ος και 14ος μισθός «σημαίνει 2,2 δισ. ευρώ το χρόνο δημοσιονομικό κόστος» τον χρόνο. «Οπότε περίπου 9, δηλαδή 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ για μια τετραετία, αυό είναι το κόστος» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Και αν δεν κάνω λάθος, επειδή αυτή είναι μια νέα πρόταση του κ. Κασσελάκη, προστίθεται στα ήδη δεκάδες, 40-50 δισεκατομμύρια» υπογράμμισε.   

«Υπάρχει το κύριο πρόγραμμα, υπάρχουν προτάσεις συν 5% του ΑΕΠ για την Υγεία. Σας είχα πει ότι μπορεί να φτάσουμε μέχρι τη συζήτηση για τη Βουλή περίπου στο μισό ΑΕΠ της χώρας, από τότε που είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε αυτή την συζήτηση. Αύριο είναι η συζήτηση για τη Βουλή. Ήδη νομίζω είμαστε γύρω στα 60-70 δισεκατομμύρια, αν δεν προσθέσει κανείς και κάποιες αόριστες και γενικόλογες προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων στελεχών του, οι οποίες, προφανώς, ακούγονται πολύ ευχάριστες στα αυτιά των Ελλήνων πολιτών» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, λέγοντας ότι «φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού». «Είδαμε τι συνέβη το 2015 - 2019, πού οδήγησε η εκλογή μιας κυβέρνησης με ένα πρόγραμμα που ποτέ δεν κοστολογήθηκε και ήταν εκ προοιμίου ουτοπικό» τόνισε.  

«Και επειδή έκανε και ένα κάλεσμα ο κ. Κασσελάκης και στην κ. Κωνσταντοπούλου και στον κ. Βαρουφάκη, εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε δεν είναι να ευχηθούμε "Ευτυχισμένο το 2015", αλλά "Ευτυχισμένο το 2012" και να θυμίσουμε και σε εκείνους, αλλά κυρίως σε όλους τους υπόλοιπους που βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση ότι όταν στην ίδια πρόταση μπήκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου και, βέβαια, τα πολλά δισεκατομμύρια στους πολίτες, δεν είδαμε ούτε 13ο ούτε 14ο μισθό, ούτε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ».

«Δεν είδαμε ούτε μείωση της ανεργίας, δεν είδαμε ούτε αυξήσεις στις συντάξεις. Τίποτε από αυτά δεν είδαμε. Ουρές στα ΑΤΜ είδαμε, capital controls είδαμε, την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας είδαμε» σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM