Μανιαδάκης Προστατευόμενος μάρτυρας Novartis: «Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα»

Μανιαδάκης Προστατευόμενος μάρτυρας Novartis: «Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα» Facebook Twitter
0

«Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε ο Νίκος Μανιαδάκης, ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Ο Νίκος Μανιαδάκης γνωστός ως μάρτυρας Αναστασίου, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα» και αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι δέχεται απειλές και ότι πιέστηκε προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης. Υπογράμμισε πως δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων σε κάθε περίπτωση ωστόσο ερωτήθηκε και ξεκαθάρισε αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με αυτά. «Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις και δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα», τόνισε. Επιβεβαίωσε ότι είχε μιλήσει στον κο Στουρνάρα σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν να καταθέσει εναντίον του προσθέτοντας πως ένιωθε φόβο να ακολουθήσει την συμβουλή του για καταγγελία των πιέσεων που δεχόταν. Όπως ανέφερε μάλιστα παρακολουθούταν συνεχώς.

Το έβλεπα, είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως φοβόταν για την ζωή της οικογένειας και των παιδιών του. Παράλληλα πρόσθεσε πως τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI, εισαγγελικές αρχές, άλλα και κυκλώματα μέσω δικηγόρων. «Αισθάνθηκα ένας άνθρωπος ευάλωτος στη μέση ενός μεγάλου σκανδάλου», τόνισε ενώ παραδέχτηκε πως ακόμη και τώρα νιώθει φόβο.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τοποθετήθηκε στη συνέντευξη του κ. Μανιαδάκη, συμπεραίνοντας πως «έχουμε μια περίπτωση η οποία υπερβαίνει τη Novartis. Έχουμε μία φερόμενη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη εκ μέρους ενός ανωτάτου δημόσιου λειτουργού, ο οποίος είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης υπό την οργανωτική της έννοια, και κατά τούτο η υπόθεση αυτή έχει την ιδιαιτερότητα όλης της μεταπολίτευσης. Δεν έχει υπάρξει καμία άλλη περίπτωση κατά την οποία να ενέχεται από τη Βουλή πολιτικό πρόσωπο, μέλος της κυβέρνησης για παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς η περίπτωση αυτή είναι πολύ πιο βαριά για το πολίτευμα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη. Διότι αυτό το οποίο επάγεται είναι μια ανεπίτρεπτη αλλοίωση του πολιτεύματος εφόσον ευσταθούν αυτές οι κατηγορίες, οι οποίες διαμορφώνουν δυστυχώς ένα πάρα πολύ αρνητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κράτους μας. Εάν η Βουλή είχε κωφεύσει στο αίτημα για τη συγκρότηση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, θα είχαμε μείνει σε ένα κενό το οποίο θα μας συνόδευε για πολλά χρόνια. Η αίσθησή μου είναι ότι στοιχειοθετείτε απολύτως η πρόταση κατηγορίας, υπερβαίνει τη Novartis, αφού φέρεται πέρα από τα ζητήματα που ανάγονται στην υπόθεση και θεωρώ κρίσιμο για τη δημοκρατία μας να φτάσει μέχρι τέλους και να διαλευκανθεί με μεγάλο σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας όλων των προσώπων».

Πρόσθεσε ότι η παρούσα Βουλή θα ασχοληθεί με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με πιέσεις θα διερευνηθούν από την τακτική Δικαιοσύνη, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην συνέντευξη του κ. Μανιαδάκη υπογράμμισε: «Είπε αυτά που είπε για μένα, τα οποία έχει καταθέσει στους Αμερικανούς ως προστατευόμενος μάρτυρας. Το έγγραφο αυτό, η κα. Τουλουπάκη απέκρυψε να το στείλει στη Βουλή (την αναφορά που έκανε ο Μανιαδάκης στους Αμερικανούς). Εγώ έχω στη κατοχή μου το κομμάτι που αναφέρεται σε εμένα, τη κα. Ξενογιαννακοπούλου, όπου λέει ότι ουδεμία σχέση είχε μαζί μου τυπική ή άτυπη. Είναι ένας άνθρωπος κατ' όνομα γνωστός αλλά ξένος σε εμένα. Απεκρύφησαν δύο κρίσιμα έγγραφα σχετικά από την Εισαγγελία τα οποία υπεξερέθηκαν και στη Βουλή δεν έφτασαν. Επίσης έχει πει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στη κα. Κοσιώνη ότι πιεζόταν να καταθέσει σε βάρος των κυρίων Σαμαρά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη. Και θυμίζω ότι ο κ. Αγγελής, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επαινούμενος από τον κ. Παπαγγελόπουλο πριν από λίγο καιρό, είχε πει ότι πήγαινε στους Αμερικανούς να δώσει εμένα τον Γεωργιάδη και τον Σαλμά. Αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας από τη μία πλευρά βάση του ποινικού μας κώδικα. Δηλαδή έναν αθώο να θες να τον κάνεις ένοχο». Ο κ. Λοβέρδος συνέχισε: «Όταν έλεγε ο κ. Τσίπρας αυτά που έλεγε πριν μάθουμε για τη Novartis, έκανα εγώ, η κα Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Κεγκέρογλου μια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και κοινοποίησα στη κα Ράικου και μετά στη κα Τουλουπάκη, όπου λέγαμε φάρμακο με φάρμακο τί κάναμε, συν καταγγείλαμε το γεγονός ότι ο υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουπλής παρέλειψε να τιμολογήσει ως όφειλε εκ του νόμου, τα φάρμακα του 2015. Τον φάκελο αυτόν τον απέστειλε στη Βουλή η κα Τουλουπάκη όταν είχε παραγραφεί η δυνατότητα της Βουλής να τον ελέγξει. Αυτή είναι κατάχρηση εξουσίας από την άλλη πλευρά. Έναν ενδεχομένως ένοχο να παλεύεις να τον κάνεις αθώο. Τις δύο αυτές διατάξεις θα τις ερευνήσει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, έχοντας όμως κυρίως στόχο την ηθική αυτουργία».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ