Μακρόν: Ένα πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει μείωση του χρέους

Μακρόν: Ένα πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει μείωση του χρέους Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT
1

Ένα πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει μία μείωση του χρέους της χώρας, αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη γερμανική εφημερίδα Welt, σύμφωνα με το Reuters.


Στη συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα, ο Μακρόν επισημαίνει ότι «είναι απαραίτητο να μειωθεί το βάρος του χρέους έτσι ώστε να μην καταστραφεί η ελληνική οικονομία».


Σκιαγραφώντας τη διαδρομή για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ο Μακρόν είπε πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να βαθύνουν και πρόσθεσε ότι «περισσότερος ανταγωνισμός δεν σημαίνει περισσότερες εξοικονομήσεις!». Οι επενδύσεις είναι επίσης απαραίτητες προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, πρόσθεσε.


«Το να μην δοκιμάσουμε ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη θα ήταν σαν να αποδεχόμαστε ένα βήμα προς τα πίσω στην Ευρώπη», κατέληξε.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια