Λίγο πριν την κάλπη, προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις

Λίγο πριν την κάλπη, προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις Facebook Twitter
1

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κατά 6,5% και 7% αντίστοιχα δείχνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, των εταιρειών MRB και Marc, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, για το Star, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 6,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας έκανε λόγο για 7,4% μονάδες διαφορά.

  

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, η ΝΔ λαμβάνει 29% ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,8%, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή 6%, η Ένωση Κεντρώων 2,5%, το Ποτάμι 2,4%, η Ελληνική Λύση 1,9%, το ΜέΡΑ25 1,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%, οι ΑΝΕΛ 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, άλλο κόμμα 5,5%, λευκό-άκυρο-αποχή 2,2% και τέλος, δεν αποφάσισα – δεν απαντώ 7,8%.

 Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου ευρωεκλογών, η MRB εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει μεταξύ 22,9% και 28,3%, ενώ η ΝΔ μεταξύ 28,8% και 34,6%.

Από την πλευρά της, η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον ΑΝΤ1 παρουσιάζει προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με 7,6% την προηγούμενη εβδομάδα.

Βάσει της έρευνας, η ΝΔ λαμβάνει 29,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, το ΚΙΝΑΛ 6,6%, η Χρυσή Αυγή 5,4% και το ΚΚΕ 4,8%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 με 2,1%, η Ένωση Κεντρώων με 1,6%, το Ποτάμι με 1,3%, η ΛΑΕ με 1,1%, και Δημιουργία Ξανά και ΑΝΕΛ με 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,1%, λευκό-άκυρο-αποχή το 4,9% και δεν 12,2%.

Σύμφωνα με την Marc, στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει από 31,1 έως 35,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,3 έως 28,7%.

Στην έρευνα της Marc, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 54,1% ως προς την συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Οι μετακινήσεις του προς άλλα κόμματα είναι 30,4%, προς τους αναποφάσιστους 12,8% και προς άκυρο/λευκό/αποχή 2,7%. Η ΝΔ έχει υψηλή συσπείρωση που αγγίζει το 82%. Οι μετακινήσεις από τη ΝΔ προς άλλα κόμματα ανέρχονται στο 11,8%, στο 5,2% προς τους αναποφάσιστους και μόλις  στο 1% προς άκυρο/λευκό/αποχή.

Οι πολίτες, σύμφωνα με την Marc δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ΝΔ για καλύτερη οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, καθώς 38,7% προτιμούν κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι μόλις 28,7% που προτιμά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια