ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Λιανεμπόριο: «Πιθανόν αγορές με ραντεβού εντός των καταστημάτων»- Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Λιανεμπόριο: «Πιθανόν αγορές με ραντεβού εντός των καταστημάτων»- Την Παρασκευή οι αποφάσεις Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση για τον τρόπο που θα γίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και πέρα από το click away εξετάζεται το ενδεχόμενο για αγορές εντός καταστημάτων, με ραντεβού.

«Ο πρωθυπουργός έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Θα πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην επιτροπή, ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το "πράσινο φως"», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι το υπουργείο έχει ετοιμάσει τους κανόνες και το σύστημα «ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε "ανάσα" στην αγορά».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, ανέφερε ότι το υπουργείο παρακολουθεί πότε άνοιξαν οι αγορές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας.

«Έχουμε κατ' αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πώς και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος», πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα για λειτουργία των καταστημάτων και με ραντεβού (click in shop), αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο.

«Την Παρασκευή η επιτροπή θα αποφασίσει, αφού λάβει υπόψη όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτά που έχουμε προτείνει εμείς ως πιθανή έναρξη της αγοράς, που είναι το click away, όπως αναφέρθηκε και χθες ο πρωθυπουργός», δήλωσε στον Realfm.

«Μια πιθανότητα υπάρχει να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν και με ραντεβού τα καταστήματα, αυτό δεν είναι σίγουρο όμως. Αυτές οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. Το τι θα αποφασίσει η επιτροπή θα πρέπει να το περιμένουμε», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Πέραν του click away, συζητείται να λειτουργήσει η αγορά με ραντεβού εντός του καταστήματος. Πάντα όμως μιλάμε με ραντεβού. Και το click away είναι με ραντεβού και η είσοδος στο κατάστημα θα είναι με ραντεβού με την ίδια διαδικασία που είχαμε περιγράψει. Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM