ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Υγείας το 2013 και το 2014 αντίστοιχα. Την είδηση του θανάτου του πολιτικού έκανε γνωστή ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ανάρτησή του. 

«Έχασα έναν αδελφό. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν είναι πια μαζί μας. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν υπάρχουν λόγια. Λεωνίδα, αδελφέ μου!», έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ανάρτησή του. 

Ανδρουλάκης: Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν ζύγισε ποτέ το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον

«Δίκαιος και εργατικός υπερασπιζόταν με ορμητικό πάθος τα πιστεύω του και δεν ζύγισε ποτέ το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον», με αυτές τις λέξεις περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον οποίο χαρακτήρισε «αγαπημένο φίλο και πολιτικό συνοδοιπόρο». 

Από το 1974 οπότε και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ έως την τελευταία του πνοή «διέγραψε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και προσφορά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Υπηρέτησε με αφοσίωση τους πολίτες της Λακωνίας και ξεχώρισε για το επιστημονικό του έργο ως ιατρός. Η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του, που τόσο αγαπούσε. Ειλικρινή συλλυπητήρια», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος 

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε το 1953 στη Σπαρτιά Λακωνίας. Αποφοίτησε το 1978 από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας εντάχθηκε στο ΕΣΥ, με την ειδικότητα της Πνευμονολογίας- Εντατικολογίας, σε νοσοκομεία της Αθήνας. 

Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του ΕΚΑΒ (1981-1983), αντιπρόεδρος του νοσοκομείου «Ελπίς (1987-1989), πρόεδρος του «Αγία Όλγα» (1993-1994) και του «Έλενα Βενιζέλου» (1995-1996) μεταξύ άλλων. 

Από το 1974 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλεγόταν βουλευτής Λακωνίας από το 2000 έως και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Τον Ιούνιο του 2013 έγινε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Στον ανασχηματισμό της 10ης Ιουνίου 2014 ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM