Λαφαζάνης προειδοποιεί Παυλόπουλο: Οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος

Λαφαζάνης προειδοποιεί Παυλόπουλο: Οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος Facebook Twitter
1

Με αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και προειδοποιήσεις προς τον ίδιο,  παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι στον Προκόπη Παυλόπουλο την διερευνητική εντολή ο Π. Λαφαζάνης. και πλέον εντός της ημέρας αναμένεται η ορκωμοσία της προέδρου του Αρείου Πάγου ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού

«Ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα» δήλωσε σε αιχμηρό ύφος κατά την παράδοση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, παραδίδοντας την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος κανενός δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων έχει ένα και μόνο χρέος να προασπίζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και κυρίως να προασπίζεται την δυνατότητα του ελληνικού λαού να εκφράζεται και να ψηφίζει ελεύθερα και ενημερωμένος», είπε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: «Είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές και να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα για την ημερομηνία των εκλογών και επομένως αυτές δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από τις 27 του Σεπτεμβρίου. Είναι ευθύνη του προέδρου να ανταποκριθεί σε αυτή την δημοκρατική πρόσκληση Θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει κι αν δεν το πράξει εμείς θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις τις οποίες δεν θα θέλαμε να κάνουμε».

H απάντηση του ΠτΔ ήταν «Ουδείς πολιτειακός παράγων είναι πάνω από το Σύνταγμα, να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του» αλλά ο Π. Λαφαζάνης απάντησε πως «Οι μεγαλύτερες εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος. Εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μπορεί ο παρών κάτοχος του αξιώματος να μην είναι η άριστη επιλογή, αλλά ο ελάχιστος σεβασμός στο αξίωμα επιβάλλεται. Όντως δεν υπάρχει και δεν θα μπορούσε να υπάρχει στο Σύνταγμα καθορισμός του τρόπου επικοινωνίας. Αλλά όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι είναι υποχρεωμένοι να επικοινωνούν, να συναντώνται και να συνεργάζονται, ιδιαίτερα σε εποχή σαν κι'αυτή, προς όφελος του Συνόλου από το οποίο και ψωμίζονται.Όταν καλεί και οφείλει να καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σύσκεψη, πηγαίνουν ό λ ο ι και συζητούν, συμφωνούν, διαφωνούν. Αλλά πηγαίνουν.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ