Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιος είναι ο 36χρονος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιος είναι ο 36χρονος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναλάβει χρέη υπουργού Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που δεν ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, αποτελεί ένα από 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που θα αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις. Ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης γεννήθηκε το 1983. Έχει καταγωγή από τη Μάνη και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια. Oικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας, με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο MIT και στο Harvard Kennedy School, είναι καθηγητής στο Athens Tech College και διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις.

Ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης θεωρείται ειδικός στα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού ενώ έχει ήδη σχηματίσει ένα επιτελείο Ελλήνων και ξένων ειδικών για την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, με πρώτο στόχο, εντός τετραετίας, η Ελλάδα να έχει προσεγγίσει τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ψηφιακές επιδόσεις. Το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει χαρακτηρισθεί ως θεμέλιος λίθος της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Προερχόμενος από την κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προέρχεται από την κεντροαριστερά, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ στα 18 του, ωστόσο φαίνεται να έχει απήχηση στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος υπήρξε το νεότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου και με απόφασή του τοποθετήθηκε επικεφαλής στη Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών το 2012. 

Το 2009 συνεργάστηκε με την Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας. Ανέλαβε τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Νεολαίας, έναν οργανισμό που υλοποιούσε ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Διατέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και καθηγητής στο Αthens Information Technology (AIT). Το 2014, υπήρξε μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια