Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ατάκα Κουτσούμπα που λένε στο σπίτι, ποια σειρά βλέπει φανατικά και τι θυμάται από τον πατέρα του

Μητσοτάκης: Facebook Twitter
0

Μια διαφορετική συνέντευξη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε μεταξύ άλλων για τον πατέρα του, το βίντεο του Δημήτρη Κουτσούμπα που έχει γίνει «σλόγκαν» στο σπίτι του και αν έχει προσωπικές σχέσεις με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Μιλώντας αρχικά για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αν του λείπει, ο πρωθυπουργός είπε: «Πάντα λείπουν οι γονείς. Ήμουν τυχερός, διότι παρότι οι γονείς μου με έκαναν σε σχετικά μεγάλη ηλικία -με τον πατέρα μου είχα 50 χρόνια διαφορά- είχα την ευτυχία να τον ζήσω μέχρι τα 49 μου. Πήγε αισίως μέχρι τα 99 και τον απόλαυσα σε στιγμές που ήταν πλέον αποφορτισμένος από τις ευθύνες. Η μάνα μου έφυγε νωρίτερα. Ξέρω τι θα έλεγε ο πατέρας μου αν του έκανα μια ερώτηση. Αυτό σημαίνει πως οι γονείς έκαναν καλή δουλειά και πήρα όση εμπειρία μπορούσε να μου μεταφέρει». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο δυστύχημα των Τεμπών και τις οργισμένες αντιδράσεις των νέων. «Η θλίψη, ο θυμός, η οργή ήταν απολύτως κατανοητά και αναμενόμενα συναισθήματα μετά από μια τέτοια εθνική τραγωδία. Σκοτώθηκαν νέα παιδιά, που πήραν το τρένο, ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, δεν έχουν όλοι δυνατότητα να παίρνουν το αεροπλάνο, για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιό τους. Γι' αυτό ήταν τόσο έντονα τα βιώματα και μας ακούμπησε όλους αυτή η τραγωδία, γιατί θα μπορούσαμε να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά σε ένα τέτοιο τρένο. Τα δικά μου παιδιά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το τρένο κατά κόρον, καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε ότι η ψυχική υγεία δεν πρέπει να είναι ταμπού και παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει βοήθεια ειδικού σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής του: «Έχω ζητήσει τη βοήθεια ειδικού. Κάνετε πάρα πολύ καλά όταν μιλάτε ανοιχτά για την ψυχική υγεία. Χρειάζεται πολύ συγκροτημένη απάντηση από την πολιτεία. Έχουμε περάσει και με τη Μαρέβα μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο για να σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη σωστή τους θέση». 

Επιστρέφοντας στο θέμα των εκλογών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Δημήτρη Κουτσούμπα και αποκάλυψε πως υπάρχει μια ατάκα του από βίντεο, που έχει γίνει «σλόγκαν» στο σπίτι του. 

«Θέλω απορρίψω κατηγορηματικά τις θεωρίες συνωμοσίας πως υπάρχουν σκοτεινοί κύκλοι, που καθορίζουν τις τύχες μας. Εμείς ελέγχουμε τις τύχες μας. Η εκλογές είναι απόλυτη ευκαιρία να γίνει αυτό. Δεν θα διαφωνήσω εδώ, σχεδόν, με το σύνθημα του φίλου μου, του Δημήτρη Κουτσούμπα, πως ο λαός ξέρει τελικά τι είναι καλύτερα για το λαό και για τον εαυτό του».

Σε ερώτηση αν είναι όντως φίλοι με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Εκ των πραγμάτων πρέπει να έχουμε σχέσεις ευγένειας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Διασκεδάζω πάρα πολύ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ειδικά με ορισμένα βίντεο που κάνουν για τον Κουτσούμπα, ειδικά το "αυτοί είστε". Μου το λέει και η κόρη μου συνέχεια- "αλλά, αυτοί είστε". Μπαίνω στο σπίτι και ρωτάω, "πώς σου φάνηκε αυτό;" και μου λέει, "αυτοί είστε". ΟΚ, εντάξει λέω».

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε πως δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί γιατί «το να συνεργαστούμε τρεις άνθρωποι με πολύ διαφορετικές αντιλήψεις, θα οδηγούσε τελικά σε παράλυση. Αν με ρωτήσεις τώρα σε προσωπικό επίπεδο εάν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, θα σου έλεγα προφανώς και όχι. Σίγουρα η πολιτική είναι πολύ σκληρή, οπότε μπορεί να λέγονται πράγματα τα οποία είναι βαριά. Εγώ ένα πράγμα το οποίο δύσκολο μπορώ να καταπιώ είναι τις προσωπικές επιθέσεις οι οποίες έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδευμένα στη γυναίκα μου. Είναι κάτι το οποίο δεν το καταπίνω εύκολα. Αλλά παρά ταύτα πρέπει να το αφήσω στην άκρη, διότι πολιτική κάνουμε».

Όσο για το αν η 20χρονη κόρη του, Δάφνη, αποφάσιζε κάποια στιγμή να ασχοληθεί με την πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως δεν θα στενοχωριόταν ούτε θα χαιρόταν. «Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν αυτά που τους κάνουν ευτυχισμένους. Το μόνο που θα έλεγα σε οποιοδήποτε νέο παιδί ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, μια συμβουλή θα του έδινα μόνο: "Θα φροντίσεις πρώτα να έχεις δουλέψει, να έχεις κολλήσεις πραγματικά ένσημα, να ξέρεις τι σημαίνει να βγάζεις μεροκάματο, να έχει εργοδότη, να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου και μετά αφού κάνεις κάποια καριέρα να το ξανασκεφτείς, αν θέλεις».

Σε αυτό το σημείο παραδέχθηκε πως αισθάνεται «μια απέχθεια στους ανθρώπους που παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ στα σοβαρά. Πρέπει να αυτοσαρκαζόμαστε παρά τις θέσεις ευθύνης που έχουμε», προσθέτοντας για το TikTok πως είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσει με τη νέα γενιά, που είναι οργισμένη, ενώ τόνισε πως του αρέσει πάρα πολύ και θα το συνεχίσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε επίσης την καθημερινότητά του, απαντώντας για την διατροφή του ειδικά τώρα σε προεκλογική περίοδο, ενώ αποκάλυψε επίσης ποια τηλεοπτική σειρά παρακολουθεί για να χαραλώσει πριν κοιμηθεί. 

Όπως εξήγησε για πρωινό τρώει συνήθως γιαούρτι με μέλι ή ψωμί με γαλοπούλα και τυρί, αν και μερικές φορές παρεκκλίνει του προγράμματος, όπως πρόσφατα στην Άρτα που πήρε μια μερίδα κοντοσούβλι. «Έχω πάντα στο αυτοκίνητο ένα φρούτο, μία μπάρα. Φυσικά και θα ξεφύγω, αλλά όχι στην προεκλογική περίοδο, προσπαθώ να μην τρώω πολύ διότι μου είναι αδύνατο, να μπορώ να βγάζω ομιλίες και να νιώθω ότι το στομάχι μου είναι βαρύ. Αλλά βεβαίως και θα ξεφύγω αν είμαι με την παρέα μου και την οικογένειά μου», είπε.

Όσο για την αποσυμπίεση το βράδυ και αν παρακολουθεί κάποιο σίριαλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είδε το Maestro, το οποίο χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό». «Ωστόσο όταν θέλω- θα με κράξει η κόρη μου τώρα- να χαλαρώσω πραγματικά, ξέρεις τι βλέπω; "Emily in Paris", η απόλυτη χαλάρωση. Το βλέπω με την γυναίκα μου», είπε.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως «το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις αρχές του 2024», κάνοντας λόγο για « το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης και το πιο όμορφο, γιατί θα έχει και μετρό και αρχαία».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM