Κρίσιμη επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα

Κρίσιμη επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί,  ο οποίος αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Η πρώτη συνάντηση του Μοσκοβισί είναι προγραμματισμένη για τις 18:30, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Σήμερα ωστόσο αναμένεται να έχει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον οποίο θα μεταφέρει το στίγμα της Επιτροπής για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που έχει ανοιχτά στην ατζέντα της η κυβέρνηση.

Την Τετάρτη ο κος Μοσκοβισί αναμένεται να συναντηθεί με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επέμεινε, σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο, στις Βρυξέλλες, ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της. «Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Αυτό που η κυβέρνηση αναμένει είναι η εξεύρεση πολιτικής λύσης για τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας καθώς πρέπει να προχωρήσει προς την ολοκλήρωσή της πρώτης αξιολόγησης. Παράλληλα από το Μαξίμου επιδιώκεται μια δήλωση στήριξης του Π. Μοσκοβισί για το ελληνικό χρέος, ενώ θα επιχειρηθεί η σύνδεσή της επιβάρυνσης της χώρας από το προσφυγικό με το αίτημα για μια πιο χαλαρή στάση από την πλευρά των Ευρωπαίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ