Κουτσούμπας για Πύλο: Δεν είναι «κανονικότητα» αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα

Δ. Κουτσούμπας για την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου: Το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» επίκαιρο όσο ποτέ	Facebook Twitter
Φωτ.: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI
0

Εκτάκτως στην Καλαμάτα μετέβη ο  γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις με το ναυάγιο και στη συνέχεια προχώρησε σε δήλωση, κάνοντας λόγο για μία «ανείπωτη τραγωδία»

«Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο, με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες δυστυχώς αγνοούμενους, απ' ό,τι ενημερωθήκαμε, ήρθε να προστεθεί σήμερα σε όλα αυτά τα ναυάγια, στους νεκρούς συνανθρώπους μας, που θρηνούμε χρόνια τώρα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και δυστυχώς σε μία τραγωδία που δεν έχει τελειωμό» επεσήμανε.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, και μάλιστα σε μέρες κατά τις οποίες συζητιέται και επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συμφώνου της ΕΕ για τους πρόσφυγες και το άσυλο, που θα σημάνει και τον οριστικό ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες με ανείπωτες συνέπειες, με ένταση της καταστολής. Και βέβαια με το άνοιγμα της "όρεξης" παραπέρα των εγκληματικών κυκλωμάτων διακινητών, που φέρνουν τους ξενιτεμένους σε αυτούς τους υγρούς τάφους και χάνουν τις ζωές τους τα γυναικόπαιδα» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός με την ευαισθησία που έχει, η ελληνική νεολαία, με την αλληλεγγύη που έχει και την έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πρέπει να νιώθει ως "κανονικότητα" αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου. Θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη όλων μας για να σταματήσουν οι άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, να σταματήσουν οι εισβολές και οι κατοχές κρατών, να σταματήσει όλο αυτό το όργιο των πολιτικών διώξεων, της φτώχειας και της πείνας που οδηγεί τους ανθρώπους να ξενιτεύονται για να βρουν μια καλύτερη μοίρα και να καταλήγουν στον υγρό τάφο της Μεσογείου» ανέφερε, ακόμα. 

Καταλήγοντας, ο γγ του ΚΚΕ, σημείωσε πως «το σύνθημα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" είναι επίκαιρο όσο ποτέ και εμείς απαντάμε ξεκάθαρα: Εμείς είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM