Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για την Συμφωνία των Πρεσπών είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξη του ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης στα Σκόπια ο κ. Ζάεφ είπε δυνατά, εκείνα που πιστεύει βαθιά. Εκείνα που αναφέρει γραπτώς και σαφώς η συμφωνία των Πρεσπών, στο άρθρο 1.3 «Επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η "Μακεδονική γλώσσα"», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι «η εκ των υστέρων, μετά από διεθνή παρέμβαση, ανασκευή των δηλώσεων Ζάεφ ήταν μια τακτική κίνηση για να εκτονωθεί η βαριά ατμόσφαιρα. Μια τακτική υποχώρηση για να επιτευχθεί μια στρατηγική επιδίωξη. Δηλαδή η κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων».

Ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Ούτε τώρα, ούτε μετά, εάν τελικώς ο κ.Τσίπρας δεν τη φέρει στην παρούσα Βουλή» και προσθέτει ότι «αυτό ανοίγει για την κυβέρνησή μας μόνο έναν δρόμο: Νέα διαπραγμάτευση. Για μια λύση αμοιβαίως αποδεκτή, στέρεη και στιβαρή. Που θα υπηρετεί πλήρως το εθνικό συμφέρον».

Σε ερώτηση για την διεύρυνση του κόμματος επισημαίνει ότι η ΝΔ έχει γερές ρίζες στην ιστορία και την κοινωνία. Έχουμε στέρεο κορμό που μας επιτρέπει να απλώνουμε πολιτικά τα κλαδιά μας, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και υπογραμμίζει «επιδίωξή μας είναι μια στιβαρή και σταθερή κυβέρνηση. Στη βάση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα απευθύνει ειλικρινή μετεκλογική πρόσκληση σε όσους θέλουν και μπορούν να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Μένει να φανεί ποιοι πραγματικά θα είναι έχουν τη βούληση και θα είναι σε θέση να το πράξουν».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM