Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο για την Καταλονία

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο για την Καταλονία Facebook Twitter
0

Ευθείς βολές και ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή το διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε με τον Ισπανό πρέσβη εξ αφορμής των γεγονότων στην Καταλονία. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σχολίασε την επίθεση του υπουργείου Εξωτερικών στον Ισπανό πρέσβη στην Αθήνα, λέγοντας ότι ο τελευταίος σε συνέντευξή του απλώς αναρωτήθηκε για το λόγο της μέχρι τότε σιωπής της ελληνικής κυβέρνησης, και παρέθεσε στοιχεία, δηλώνοντας ότι η ΝΔ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκαν στην απόπειρα απόσχισης της Καταλωνίας.

«Η χθεσινή (29/10) ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία εμπλέκει τον πρέσβη σε δήθεν συνεννοήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνει απώλεια ψυχραιμίας, λογικής και μέτρου. Για να καλύψει τα λάθη της έκανε νέο ατόπημα, προχώρησε σε αδικαιολόγητη υπεραντίδραση» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, είναι ανήκουστη αντίδραση να επιτιμάται πρέσβης δημοσίως, καθώς οι πρέσβεις καλούνται και τους υποδεικνύεται το σφάλμα. Δεν διασύρεις, είπε, πρέσβη φίλης χώρας προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος συνέκρινε δε τη στάση της κυβέρνησης έναντι του πρέσβη της Ισπανίας με τη στάση της έναντι της Βενεζουέλας και του πρέσβη της. «Είναι κρίμα, έχασαν την ψυχραιμία τους» σχολίασε.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ