Την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας σχολίασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια.

 

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια. Τα σενάρια που εξετάζουμε είναι από το πιο αθώο μέχρι το πιο δύσκολο», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας πως αυτό οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή κυβέρνηση.

 

Η ηγεσία της Τουρκίας, επεσήμανε, έχει αποφασίσει να εφαρμόσει πλήρως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Στην προσπάθεια αυτή, όμως, έχει συσπειρώσει όλα τα γύρω κράτη της περιοχής, σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Σχολιάζοντας την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε πως «ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές μας». Απέναντι σε αυτήν την συμπεριφορά, εξήγησε πως η Ελλάδα υψώνει «τρία τείχη»: Εθνική ενότητα και ομοψυχία, διπλωματία, επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως τα σύνορα μας είναι απολύτως ασφαλή και η Κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.