Κοτζιάς: Ο Καμμένος να αφήσει τις κλάψες και να έρθει στο δικαστήριο

Κοτζιάς: Ο Καμμένος να αφήσει τις κλάψες και να έρθει στο δικαστήριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απάντηση στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου επιχείρησε να δώσει ο Νίκος Κοτζιάς, χαρακτηρίζοντας τον πρώην κυβερνητικό εταίρο «εθνικό συκοφάντη». 

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς» ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε καταγγείλει παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών και «κατάφωρη παραβίαση των νόμων του κράτους» στις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εταιρείες έκδοσης βίζας με το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής άμυνας κατέθεσε μάλιστα επερώτηση που στρέφεται ουσιαστικά κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τον διαγωνισμό «ανάδειξης παρόχων υπηρεσιών υπηρεσιών υποστήριξης των προξενικών γραφείων διπλωματικών αρχών.

Τι απαντά ο Κοτζιάς

«Κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον "εθνικό συκοφάντη" τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «βρώμικη συζήτηση» στη Βουλή, που σύμφωνα με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, την υπ. αριθμ. 9 του 1998, δεν θα έπρεπε να γίνει.

«Ζητήματα που βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία ή διερευνώνται από τον εισαγγελέα, δεν μπορούν να συζητηθούν στη Βουλή» διευκρίνισε ο κ. Κοτζιάς, συμπληρώνοντας πως, εκτός των άλλων, η συζήτηση αντίκειται σε επτά αποφάσεις του ΣτΕ και δύο του Ελεγκτικού συνεδρίου, «και μάλιστα για μία συμφωνία που έχει λάβει γραπτή έγκριση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και σήμερα υπουργού Δικαιοσύνης».

Ο πρώην ΥΠΕΞ είπε ότι περιμένει τον Πρόεδρο της Βουλής, «να παραπέμψει τους υβριστές για πειθαρχικό έλεγχο στη Βουλή» και απέδωσε τις κινήσεις του Πάνου Καμμένου, στην προεκλογική καμπάνια «που προσβλέπει να κάνει δια της δυσφήμισης συνεπικουρούμενος από "την επιπολαιότητα της κυβέρνησης"».

«Φαίνεται ότι αυτό εξυπηρετεί εκείνους που επιδιώκουν, άλλοι να έχουν τη δόξα και άλλοι την ύβρη», συνέχισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι προκαλεί εντύπωση ότι «σφαίρες, χώματα με αίματα και αίμα, έχουν σταλεί μόνο σε μένα, λες και είμαι ο αποκλειστικός τροφοδότης και διαπραγματευτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και ακόμα και σήμερα, ο εθνικός συκοφάντης υβρίζει μόνο εμένα».

«Ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες για μη άρση του ασύλου», προσθέτει ο κ. Κοτζιάς. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο Πάνος Καμμένος είχε συμφωνήσει με το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και «τώρα για προεκλογικούς λόγους και επειδή εξυπηρετεί ίσως και τρίτους, θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως δήθεν μακεδονομάχο».

«Καλώ τον εθνικό συκοφάντη να δεχθεί και τη Βουλή να χορηγήσει, άδεια άσκησης ποινικής διώξεως, σύμφωνα με τα άρθρα, 61 παρ. 2, 62 παρ.1 του Συντάγματος, και να αφηγηθεί και εκείνος και να οδηγηθεί η υπόθεση εκεί που πρέπει, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εκεί ας αποδείξει, που δεν μπορεί, όλες τις συκοφαντίες που κάθε δεύτερη μέρα, όπως πράττει κάθε ένοχος, τις τροποποιεί».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ