Kοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά

Kοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Υποθέσεις Ελλήνων διπλωματών που φέρονται να εμπλέκονταν σε παράνομο κύκλωμα έκδοσης βίζας για ασυνόδευτα παιδιά, παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς. 

Μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως κατά τη θητεία του ως ΥΠΕΞ 93 υποθέσεις έφτασαν στον εισαγγελέα για ποινικές παραβάσεις.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς συνδέει το κύκλωμα έκδοσης βίζας σε ασυνόδευτους ανήλικους με εμπόριο οργάνων. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δεν συμφωνώ ότι δεν κάναμε τίποτα. Και 93 υποθέσεις που έστειλα στον εισαγγελέα για παραβίαση του ποινικού κανόνα και μερικούς διπλωμάτες που έφτασαν στη φυλακή επειδή έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα μικρά. Ξέρετε τι σημαίνει βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά; Σημαίνει εμπόριο οργάνων. Και μόνο αυτό ότι έσωσα μερικές ψυχές θα κοιμηθώ ήσυχα όταν τελειώσει η ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Κοτζιάς ήταν η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση της κυβέρνησης Σύριζα. Με πολλή εγωπάθεια (σχεδόν Βενιζέλος) αλλά διαμετρήματος πολύ μεγαλύτερου του μέσου όρου της παρούσας κυβέρνησης.