Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραδοχή Μαντά για το ΕΚΑΣ

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραδοχή Μαντά για το ΕΚΑΣ Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
0

Διαμάχη ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, ο οποίος χαρακτήρισε «ήττα της κυβέρνησης» την απώλεια του ΕΚΑΣ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο κόψιμο του ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους, ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε ότι η απώλεια του επιδόματος ήταν ήττα στη διαπραγμάτευση, τονίζοντας όμως πως η κυβέρνηση έκανε την προσπάθειά της.

Τόνισε ωστόσο πως «μετά την πρώτη αξιολόγηση η κατάσταση και η οικονομία της χώρας έχουν μπει σε σχετική σταθερότητα».

«Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας έτσι τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, σε μία κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», ότι το κόψιμο του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους ήταν για την κυβέρνηση "ένα σημείο ήττας στη διαπραγμάτευση"», παραδεχόμενος «αυτό που η ίδια η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, θέτοντας με την ανεπάρκειά του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα ήρθε και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω κυβερνητικών κύκλων: «Η ΝΔ πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, οι οποίες μάλιστα έσπευσαν να κατηγορήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ως κυβέρνηση υπέγραφε λευκά χαρτιά για να κάνει σήμερα «τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

«Η Νέα Δημοκρατία που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον "ξαφνικό θάνατο" του ΕΚΑΣ, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και τη δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δεν διαπραγματεύτηκε"» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:«Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για τη στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ