Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα: «Μειώνουμε τους φόρους» - «Κάντε μια βόλτα στην αγορά»

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα: «Μειώνουμε τους φόρους» - «Κάντε μια βόλτα στην αγορά» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

«Τα ξίφη τους διασταύρωσαν» στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα εργασιακά. 

«Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν τη λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεων εργασίας», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του. «Μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους».

Νωρίτερα, είχαν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. «Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Νοέμβριο υποχώρησε στο 16,5% από το 18,6% του αντίστοιχου μήνα επί ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «λαθροχειρία», αναφορικά με τον τρόπο που ερμήνευσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για την απασχόληση και την ανεργία, ενώ σχολίασε ειρωνικά «σε λίγο θα μαθαίνουμε τα νέα σας από το TripAdvisor», κάνοντας αναφορά στα ταξίδια του πρωθυπουργού. «Αφήστε τη λαθροχειρία. Αφήστε αυτήν την καραμέλα περί δήθεν ψεμάτων. Εσείς εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό και του τάζατε λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά περί ανάπτυξης και περί ευημερίας. Δουλειές για όλους λέγατε, πού είναι; Κάνετε πολλές βόλτες. Στο τέλος θα μαθαίνουμε τα νέα σας από το TripAdvisor πού πηγαίνετε. Κάντε μία βόλτα και στην αγορά. Πηγαίνετε να μιλήσετε με έμπορους και βιοτέχνες. Να δείτε ποια είναι η πραγματική εικόνα στην οικονομία. Αυτές οι γιορτές ήταν οι χειρότερες από το 2015 και μετά για την αγορά, 30% έπεσε ο τζίρος», είπε ο κ. Τσίπρας.

Στην δική του ομιλία πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε ανακρίβειες και ψέματα: «Η αλήθεια είναι ότι αντί για απολύσεις τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν και για την ακρίβεια είναι 65.718 περισσότεροι από πέρυσι. Όπως περισσότερες είναι και οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν», είπε. Στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας, ο πρωθυπουργός απάντησε πως το 2ο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.000 έλεγχοι περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Μητσοτάκης: «Αντιπολίτευση με τα μαγκάλια»

Κατά τη δευτερολογία των δύο πολιτικών αρχηγών ανέβηκαν ακόμα περισσότερο οι τόνοι. «Όσα ακούστηκαν νωρίτερα μας δείχνουν ποιος είναι το παρόν και ποιος θέλει το παρελθόν. Δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο εκεί και τότε. Για την ακρίβεια είστε στο 2014» ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης. «Όταν ακούω να λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μειώθηκε ο τζίρος στην αγορά τα χριστουγεννιάτικα κατά 30%. Όταν παραπέμπω σε αναρτήσεις που κάνει για παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία γιατί το κοριτσάκι δεν ανήκε στα παιδιά που καλύπτουν τα σχολικά γεύματα, επιστρέφετε στην αντιπολίτευση που κάνατε με τα μαγκάλια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει με τις συνέπειες της πολιτικής σας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους: «Νομίζω ότι έχετε έλλειψη επίγνωσης του τι συνέβαινε στη χώρα το 2012 , όταν ως κυβέρνηση καταφέρατε να υπάρχει στη χώρα πρωτοφανής ύφεση και τώρα μας κουνάτε το δάχτυλο; Εκεί που εσείς αποτύχατε τρεις φορές εμείς ως κυβέρνηση καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα απο τα μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε κάτι που εσείς ούτε στα όνειρά σας δεν είχατε καταφέρει» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, άφησε αιχμές για εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο Σαμαράς δε σας αρέσει και πολύ τώρα, έχετε τα εσωτερικά σας ζητήματα [...[ Υπάρχει ένα κλίμα λυκοφιλίας στην παράταξή σας [...] Είναι γνωστό πόσες ομάδες και φράξιες υπάρχουν στη δική σας Κοινοβουλευτική ομάδα».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τσίπρας : Κάντε μία βόλτα και στην αγορά. Πηγή: www.lifo.grΒαθειά συγκίνηση, ασυγκράτητοι λυγμοί. Σώσε μας τώρα που είσαι στην αντιπολίτευση, αφού δεν μπορούσες πριν εφτά μήνες που ήσουνα κυβέρνηση για 4 χρόνια !Οπότε και είδαμε πόσο τους στρίμωξες τους ολιγάρχες και το κεφάλαιο...