Σε υψηλούς τόνους έγινε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επαγγελματική κατάρτιση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με τον Νίκο Φίλη να επιτίθεται σφοδρά στην Νίκη Κεραμέως.

 

«Η κυρία υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης, ενώ από την πλευρά της η κ. Κεραμέως του ζήτησε να ανακαλέσει, κατηγορώντας τον ότι δίνει «σόου».

 

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Φίλης κατήγγειλε την κ. Κεραμέως ότι δεν έχει καταθέσει στη Βουλή τη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση, όπως και τα πρακτικά της επιτροπής για τον κορωνοϊό που αφορούν τα σχολεία.

 

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους από την κυρία υπουργό. Οι γονείς κάθε πρωί βαρυγκωμούν με αυτά που συμβαίνουν στην τηλεκπαίδευση. Τα παιδιά, που τα απειλεί τώρα με ηλεκτρονικές εξετάσεις και αυτά έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Γιατί παραμένει η κυρία υπουργός; Ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Έχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς, με τους γονείς, με τα παιδιά», είπε ο κ. Φίλης.

 

«Η κυρία υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού, δεν υφίσταται», συνέχισε, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της επιτροπής, Γιώργου Στύλιου. «Μα είναι λόγια αυτά που λέτε τώρα; Σας παρακαλώ», είπε και ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση του κ. Φίλη.

 

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη ότι πήγε στη Βουλή για να «κάνει φασαρία» και ότι δημιουργεί «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα». Παράλληλα, του ζήτησε να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό της.

 

«Λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα. Γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. ήρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα μην δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», είπε η υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr