Κωνσταντοπούλου: Ντροπής πράγματα μάνα και γιος να λένε ότι θα πάρουν τις έδρες σπίτι τους

Κωνσταντοπούλου: Ντροπής πράγματα μάνα και γιος να λένε ότι θα πάρουν τις έδρες σπίτι τους Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

«Αναξιοπρεπή συμπεριφορά» χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την απόφαση του Μιχάλη Χουρδάκη και της Αρετής Παπαϊωάννου να κρατήσουν τις βουλευτικές έδρες τους. 

Την Τρίτη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου- μέσω ανάρτησης στα social media- έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών στους δύο βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους. Ο Μιχάλης Χουρδάκης διεγράφη από την Πλεύση Ελευθερίας πριν από λίγες ημέρες και στη συνέχεια η Αρετή Παπαϊωάννου- που είναι η μητέρα του- ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται.  

«Είναι ντροπής πράγματα, μια μάνα και ένας γιος να λένε ότι θα πάρουν πάρουν τις δύο έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη και θα τις πάνε στο σπίτι τους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Είναι αναξιοπρεπείς συμπεριφορές, αδιανόητες. Έχω δει πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου να θαμπώνονται και από την εξουσία και από το χρήμα. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να αλλάζουν», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. 

«Δεν με εκπλήσσει. Με θλίβει όμως, ένας καθηγητής πανεπιστημίου να θέλει να δώσει τέτοιο παράδειγμα στους φοιτητές του. Δηλαδή, τι τους λέει, “οικειοποιούμαστε αυτό που δεν μας ανήκει και εισπράττουμε αποζημιώσεις από τα χρήματα του ελληνικού λαού που ψήφισε ένα κόμμα από το οποίο φύγαμε;”», συνέχισε, αναφερόμενη στον Μιχάλη Χουρδάκη. 

Ερωτηθείσα γιατί διεγράφη ο βουλευτής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως ανέπτυξε μια «προσωπική, βαθιά δεξιά ατζέντα». «Έφτασε μέχρι του σημείου να δίνει γραμμή στις αυτοδιοικητικές εκλογές για εκπροσώπους της ΝΔ. Αυτό δεν είναι ανεκτό. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει αριστερές αρχές, αριστερή αναφορά, υπερασπιζόμαστε αυτή μας την ταυτότητα. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ανεκτό ένας από τους οχτώ βουλευτές να γίνεται “δεκανίκι” του κυβερνώντος κόμματος», συμπλήρωσε. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα φροντίσω προσωπικά να παραδώσουν τις έδρες

«Η μητέρα του κ. Χουρδάκη, η κ. Παπαϊωάννου δεν επρόκειτο να εκλεγεί βουλευτής, γιατί ο σχεδιασμός ήταν να κρατήσω την έδρα της Β΄ Θεσσαλονίκης. Άλλαξε ο σχεδιασμός μας, επειδή μας αποστέρησαν την έδρα στην Β’ Πειραιώς και έπρεπε να γίνει ανασχεδιασμός», δήλωσε ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Όταν συνέβη αυτό διαβεβαίωσε ότι η παραίτησή της ήταν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή μου, μάλιστα υπογράμμιζε ότι υπάρχουν στη Β’ Θεσσαλονίκης άλλοι που έχουν τρέξει πολύ περισσότερο από εκείνη. Αλλά κι εγώ, επειδή δεν ήταν στον σχεδιασμό, ούτε είχα μεγάλη σιγουριά για την επάρκεια και για τον χρόνο παραμονής στα καθήκοντά της, της ζήτησα να υπογράψει αυτή τη δήλωση, την οποία υπέγραψε», ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

«Εμένα ο λόγος μου είναι συμβόλαιο, μετράει καλύτερα από την υπογραφή. Άνθρωποι που λένε ότι δεν μετράει ούτε ο λόγος, ούτε η υπογραφή τους, πώς κοιτάζουν τους πολίτες στα μάτια;», διερωτήθηκε. 

«Είναι βέβαιο ότι τις έδρες θα τις παραδώσουν. Θα φροντίσω προσωπικά με νομικές, πολιτικές και κοινοβουλευτικές ενέργειες να γίνει αυτό», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Λυπάμαι που δεν αξιοποιούν την ευκαιρία- έχουν λίγες ώρες ακόμη- να αποχωρήσουν με μια ελάχιστη αξιοπρέπεια και λυπάμαι για αυτήν την κατάντια, αλλά αυτό δεν πρέπει να απελπίσει τον κόσμο που ψήφισε την Πλεύση Ελευθερίας», κατέληξε η πρόεδρος του κόμματος. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ