Κωνσταντοπούλου: «Διάταξη δίνει άφεση αμαρτιών στους επίορκους»

Κωνσταντοπούλου: «Διάταξη δίνει άφεση αμαρτιών στους επίορκους» Facebook Twitter
2

Για «παράθυρο» στη διαφθορά με αφορμή διάταξη του πολυνομοσχεδίου, κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δίνει άφεση αμαρτιών σε επίορκους υπαλλήλους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για τις διατάξεις με τις οποίες επιδιώκεται η "πλημμεληματοποίηση" της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου (άρθρα 235 και 236 Π.Κ.)» και συγκεκριμένα «εάν η πράξη για την οποία δίδεται το "δώρο" (άλλως η μίζα) δεν αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, θα τιμωρείται μόνον σε βαθμό πλημμελήματος (και επομένως θα υπόκειται σε πενταετή παραγραφή), ανεξαρτήτως ποσού».


Όπως δηλώνει η βουλευτής,  οι εν λόγω διατάξεις «θα οδηγήσουν σε παραγραφή σωρεία ποινικών υποθέσεων διαφθοράς μεγάλης κλίμακας στη χώρα μας, ακυρώνοντας την προσδοκία λογοδοσίας και απόδοσης ευθυνών, που τρέφουν οι πολίτες».


«Μένει να μας απαντήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αθανασίου: ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται από την άφεση αμαρτιών σε επίορκους μεγάλης κλίμακας;», διερωτάται η κ. Κωνσταντοπουλου και κάνει λόγο για ενέργεια που «συνιστά ευθεία παραβίαση του Συντάγματος». 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν ξέρω τι ισχύει και αν έχει δίκαιο αφού δεν μου έχει επιτρέψει να λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τα όσα λέει. Η ίδια εξάλλου μάχεται υπέρ της μη επιστροφής των επιδομάτων μπεμπέκας από της μητέρα της "βοήθεια, βοήθεια μας δίνουν επιδόματα αλλά πριτς τώρα δεν τα γυρίζω πίσω"