Κοινή ανακοίνωση ΔΗΣΥ - Ποταμιού για το πολυνομοσχέδιο: «Επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης»

Κοινή ανακοίνωση ΔΗΣΥ - Ποταμιού για το πολυνομοσχέδιο: «Επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εισηγητές της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Κουτσούκος και του Ποταμιού Γ. Αμυράς για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.


Τονίζουν ότι «πρόκειται για την επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε μνημόνιο διαρκείας», σημειώνοντας πως τα δυσθεώρητα υπερπλεονάσματα, η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, το σάρωμα και η δέσμευση των αποθεματικών όλων των φορέων του δημοσίου αποτελούν τις κύριες όψεις του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τα δυσθεώρητα υπερπλεονάσματα, η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, το σάρωμα και η δέσμευση των αποθεματικών όλων των φορέων του δημοσίου αποτελούν τις κύριες όψεις του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου.

Πρόκειται για την επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε μνημόνιο διαρκείας με περικοπή κοινωνικών δαπανών – συντάξεων – μείωση αφορολόγητου συνολικού ύψους 5,1 δις, με στόχο να φτάσουμε το 2022 στο υπερπλεόνασμα του 5,1% του ΑΕΠ δηλαδή 11 δις (!!) με προσδοκούμενη ανάπτυξη 1,8%, που ως συνήθως καταλήγει στο μισό.

Η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας γίνεται πράξη με την τροποποίηση του 3ου μνημονίου, ενώ το σάρωμα των αποθεματικών θα λειτουργήσει προσωρινά – και ως τις εκλογές- ως μηχανισμός υποστήριξης του ψευδεπίγραφου αφηγήματος της καθαρής εξόδου.

Μεταξύ των επιτευγμάτων της κυβέρνησης "του κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" η τροποποίηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας ώστε να διευκολυνθούν οι πλειστηριασμοί.

Ακόμη και εκεί που δήθεν προσπαθούν για την απασχόληση ,ούτε να μας αντιγράψουν δεν μπορούν. Την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας μέσω αυξημένης έκπτωσης των δαπανών μισθοδοσίας από την φορολογία της επιχείρησης, την φέρνουν σημαντικά υποβαθμισμένη με αμφίβολη αποτελεσματικότητα.

Δυστυχώς τα αδιέξοδα θα συνεχίζονται και θα επιτείνονται όσο συνεχίζουν να κυβερνούν οι κ.κ. Τσίπρας – Καμμένος. Είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή και μέσα από την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών για μια άλλη Κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, και την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Με το Κίνημα Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM