Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι φτάνουν στο υπουργείο Παιδείας κάποιες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town, η κ. Κεραμέως ρωτήθηκε αν φτάνουν στο υπουργείο Παιδείας καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

 

«Μετά το πρώτο περιστατικό της Σοφίας Μπεκατώρου άρχισαν να δημοσιοποιούνται ή να μας αποστέλλονται κάποιες καταγγελίες που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης και βεβαίως αυτές προωθούνται αρμοδίως για πλήρη διερεύνηση», απάντησε η υπουργός.

 

Σε ερώτηση για πώς μπορούν να προστατευθούν οι μαθητές από συμπεριφορές παρενόχλησης, η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εφαρμόζονται φέτος πιλοτικά εντάσσεται και η σεξουαλική αγωγή.

 

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη Βουλή ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία από του χρόνου, ενώ πρόσθεσε ότι θεσμοθετήθηκε ο σύμβουλος σχολικής ζωής και ότι έχουν ενισχυθεί τα σχολεία με περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

 

«Η Παιδεία μπορεί κατά τη γνώμη μου να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να σπάσει η σιωπή», τόνισε η κ. Κεραμέως. «Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας μπορούμε να καλλιεργήσουμε περαιτέρω τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την πρόληψη, αλλά και για την αποκάλυψη τέτοιων περιστατικών κακοποίησης», δήλωσε ακόμη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr