Κεραμέως: Δεν αποκλείεται η παράταση στο κλείσιμο των σχολείων - Τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Κεραμέως: Δεν αποκλείεται η παράταση στο κλείσιμο των σχολείων - Τι θα γίνει με τις εξετάσεις Facebook Twitter
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, άφησε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός, το μέτρο ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία μαθητών και οικογενειών και είναι πιθανό να παραταθεί, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2-3 εβδομάδων. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως είναι πιθανό να ματαιωθούν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου».

«Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό που περιμέναμε ήταν να δούμε πότε το μέτρο αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την κοινότητα. Η απόφαση ελήφθη με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών».

Πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων, οι αρχές θα επανεξετάσουν όλα τα δεδομένα και θα κρίνουν αν συντρέχουν λόγοι για παράταση του μέτρου. «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά έχουμε ετοιμαστεί στο υπουργείο και για αναστολή σχολείων για μεγαλύτερο διάστημα», σχολίασε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Πιθανή επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς

 

Όπως εξήγησε, αν η αναστολή λειτουργίας των σχολείων είναι για δύο ή τρεις εβδομάδες, γιατί κάποια είχαν αναστείλει νωρίτερα τη λειτουργία τους, η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών θα γίνει «ανώδυνα» μειώνοντας τη διάρκεια των ωρών σε 35 λεπτά και περικόπτοντας τους περιπάτους. «Αν η αναστολή είναι για δύο εβδομάδες είμαστε σε θέση με αυτά τα μέτρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αν πάμε σε μεγαλύτερης διάρκειας μπορεί να δούμε επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης».

Σχετικά με τις εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως «αν μιλάμε για 2-3 εβδομάδες θα αναπληρωθούν οι ώρες και εάν είναι μεγαλύτερη η παράταση μπορεί να πάμε λίγο παραπέρα, μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν για αργότερα και οι πανελλαδικές».

Προανήγγειλε δε την έναρξη προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της τρίτης λυκείου, ενώ προετοιμάζεται αντίστοιχη διαδικασία και για τους υπόλοιπους μαθητές. «Είμαστε σε επαφή και με τα πανεπιστήμια τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ