Κατρούγκαλος: Παραιτούμαι αν γίνουν υποχωρήσεις στα αδιαπραγμάτευτα σημεία

Κατρούγκαλος: Παραιτούμαι αν γίνουν υποχωρήσεις στα αδιαπραγμάτευτα σημεία Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Η συμφωνία με τους εταίρους δεν σημαίνει πως «εξαφανίζονται οι κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση, τόνιζε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Πρόσθεσε μάλιστα πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν υποχωρήσεις σε σημεία που ο ίδιος θεωρεί αδιαπραγμάτευτα.

Σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία του Eurogroup είναι μια «συμφωνία εκεχειρίας», και όχι μια οριστική συμφωνία, που επιτρέπει όμως στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της.

Όπως είπε, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της διαπραγμάτευσης που κάνει η νέα κυβέρνηση και των όσων είχαν συμφωνηθεί από τους προκατόχους της, εξηγώντας ότι με τη νέα συμφωνία οι δανειστές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό της Αθήνας, ούτε να «βλέπουν στην κρεβατοκάμαρα». Ως παραδείγματα ανέφερε την ακύρωση των «αντισυνταγματικών απολύσεων» δημοσίων υπαλλήλων και την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.

Διευκρίνισε ακόμα πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιηθεί σε βάθος τετραετίας, καθώς ούτως ή άλλως δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστεί εντός λίγων μηνών.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM