«Όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει ως πιθανό ενδεχόμενο, απευκταίο αλλά πιθανό, και τη ρήξη", δήλωσε το πρωί σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ ο αν. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος πάντως εκτίμησε ότι «συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες είναι να έχουμε συμφωνία".

 

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα καλόπιστης διαπραγμάτευσης γιατί αυτή ήταν η εκλογική εντολή που πήρε.

 

Σημείωσε πάντως ότι αν οι δανειστές στείλουν τελεσίγραφο και πουν ότι "αυτά που μας δώσατε δεν μας φτάνουν, εμείς θέλουμε αυτά και άλλα τόσα", τότε "σε αυτή την περίπτωση αν εμείς θεωρήσουμε ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια εντολής που είχαμε, ξεφεύγει από τα όρια του ανεκτού συμβιβασμού, θα πούμε όχι".

 

"Σε περίπτωση που χρειαστεί να πούμε όχι, τονίζω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς απευκταίο αλλά και απίθανο, θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και με την πρόταση του όχι" συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος.

 

Για την επόμενη ημέρα σε μία τέτοια περίπτωση ο υπουργός είπε ότι «λέμε 'όχι' και δοκιμάζουμε στο νέο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο θα έχει διαμορφωθεί, να δούμε πώς θα αντεπεξέλθουμε" .

 "Πάντοτε υπάρχει τρόπος να βρούμε ρευστότητα", σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr