Κατάινεν: Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι συνεργάσιμη

Κατάινεν: Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι συνεργάσιμη Facebook Twitter
5

«Μια λύση είναι δυνατή, αλλά εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, προσθέτοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να αποδεσμευτούν περαιτέρω κονδύλια από τους πιστωτές της.

Ο Κατάινεν, ο οποίος είναι αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική ανάπτυξης, απασχόλησης και επενδύσεων, επισημαίνει στη συνέντευξή του πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει καταβάλει το μέγιστο των δυνάμεών του για να επιτευχθεί μια συμφωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Δυστυχώς όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν συνεργάσιμη», σημειώνει.

Τονίζει πως υπάρχει απολύτως καλή θέληση απέναντι στην Ελλάδα από την πλευρά της ΕΕ, τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «αλλά τα χρήματα από μόνα τους δεν βοηθούν. Μπορεί κανείς να παρέχει συνέχεια ρευστότητα, (αλλά) χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αυτό δεν έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα».

Ο Κατάινεν σημειώνει πως είναι δύσκολο να πει κανείς προς το παρόν αν θα μπορούσε να υπάρξει μια κάποιου είδους μεταβατική ρύθμιση για ένα ή δύο έτη, προσθέτοντας μόνον ότι απαιτείται μια βιώσιμη λύση.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Κατάινεν: Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι συνεργάσιμη"Κατά τον ίδιο τρόπο που το θύμα δεν είναι συνεργάσιμο με τον δολοφόνο του φαντάζομαι. Α πα πα, μα κάτσε κι εσύ να σε καταστρέψουμε που φέρνεις κι αντίρρηση.
...«αλλά τα χρήματα από μόνα τους δεν βοηθούν. Μπορεί κανείς να παρέχει συνέχεια ρευστότητα, (αλλά) χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αυτό δεν έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα». Η ουσία του προβλήματος, απλά, κατανοητά, χωρίς αμπελοφιλοσοφίες και εμμονές. Δέν θέλει νά'σαι οικονομολόγος ή Βαρουφάκης για να το κατανοήσεις - λεφτά χωρίς διαρθρωτικές δέν σου δανείζει πιά ούτε ο εταίρος, ούτε ο Πούτιν ούτε οι αγορές. Τέρμα τα αστεία για ομόλογα "απεριόριστης λήξης" ή "ρήτρας ανάπτυξης" - μόνο με τύπωμα δικού μας χρήματος γίνονται αυτά που ονειρεύονται όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις.
Μόνο που η μνήμη τους είναι εξαιρετικά βραχύβια! Τα τελευταία 5 χρόνια η Ελλάδα εφήρμοσε ( κατά δική τους παραδοχή) όλες τις απαιτήσεις των εταίρων. Κατά γράμμα και με ιδιαίτερη σχολαστικότητα. το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να πούμε ότι τους δικαιώνει, αν σκεφτεί κανείς ότι όχι μόνο δεν έλυσαν το τότε υπάρχον πρόβλημα, αλλά δημιούργησαν έναν φαύλο κύκλο, με μια χώρα που βουλιάζει όλο και περισσότερο στα χρέη, χωρίς ποτέ κανείς από τους εκεί ή τους εδώ να φροντίσει για την ανάπτυξη. Δεν έχει νόημα λοιπόν να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις γενικά κι αόριστα, αλλά να φροντίσουμε ώστε αυτές οι μεταρρυθμίσεις να έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Τα τελευταία 5 χρόνια η Ελλάδα εφήρμοσε ( κατά δική τους παραδοχή) όλες τις απαιτήσεις των εταίρων. Κατά γράμμα και με ιδιαίτερη σχολαστικότηταΩραίο ανέκδοτο!Στην Ελλάδα ζεις εσύ 5 χρόνια τώρα;Το πολύ απλό θα αναφέρω.Έχουν σταματήσει 5 χρόνια τώρα οι συνταξιοδοτησεις πενηντάρηδων η μήπως αντίθετα έχουν αυξηθεί;Έχουν ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα των ισχυρών συντεχνιών;