Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη με ατάκα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη με ατάκα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Facebook Twitter
0

Με μία «δανεισμένη», από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έκλεισε την πρωτολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς», Αλέξης Χαρίτσης, στη συζήτηση και στην ενημέρωση του Κοινοβουλίου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε μία ιστορική φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τη -διαχρονικά με εξαιρέσεις- άσκηση της εξωτερικής πολιτικής στη χώρα, απόρροια του δεύτερου τόμου του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού και ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη με ατάκα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Facebook Twitter

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με τον Αλέξη Παπαχελά, είχε πει τα εξής σχετικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διευθέτηση του Μακεδονικού Ζητήματος το 1992: «Η ελληνική δεξιά παραδοσιακά δεν ξέρει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, να κάνει εξωτερική πολιτική, δεν τολμά να κάνει πολιτική».

Την παραπάνω φράση χρησιμοποίησε και ο Αλέξης Χαρίτσης στη σημερινή του αποφώνηση, σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM