ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Καταδίκη του τουρκικού ΥΠΕΞ για την άδεια Κουφοντίνα: Επωφελείται ένας άνανδρος τρομοκράτης

Καταδίκη του τουρκικού ΥΠΕΞ για την άδεια Κουφοντίνα: Επωφελείται ένας άνανδρος τρομοκράτης Facebook Twitter
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού με νέα 48ωρη άδεια την Τρίτη 19 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τον γιο του, Έκτορα, και τη σύντροφό του, Αγγελική Σωτηροπούλου. Είναι η τρίτη κατά σειρά άδεια που παίρνει. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
1

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε την απόφαση των ελληνικών Αρχών να χορηγήσουν νέα 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος.

«Καταδικάζουμε εντόνως τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το Anadolu.

«Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994» σημειώνει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

«Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άναδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».

Πολιτική
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια