Καραμανλής: Σύντομα εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους στα ΜΜΜ

Καραμανλής: Σύντομα θα ανακοινώσουμε εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους στα ΜΜΜ Facebook Twitter
0

Κίνητρα σε μορφή εκπτώσεων για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της covid-19 προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι το υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα για τους τακτικούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.  «Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Την ίδια στιγμή, σημείωσε πως είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα ΜΜΜ οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο, εξηγώντας πως «πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε».

Ερωτηθείς αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σημείωσε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου» είπε χαρακτηριστικά. «Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο Μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι σχετικά απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», επισήμανε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ