Κάνει απολύσεις και η ΓΣΕΕ? Έτσι λένε...

Κάνει απολύσεις και η ΓΣΕΕ? Έτσι λένε... Facebook Twitter
0

Την απόλυση επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καταγγέλει η κίνηση “Δικαίωμα” , υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πριν την απόλυση του προτάθηκε νέα σύμβαση ορισμένου χρόνου, μετατροπή σε εξωτερικό συνεργάτη και μείωση αποδοχών. Σε ότι δηλαδή προσπαθεί να αντισταθεί το εργατικό κίνημα και καταγγέλλει στα Μέσα η ΓΣΕΕ διοργανώνοντας πορείες και διαδηλώσεις. Η ανακοίνωση προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες για “εκδικητική απόλυση εργαζομένου συνδικαλιστή, στοχευμένου μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Τι ακριβώς συμβαίνει στο κτίριο της Πατησίων?


Η ανακοίνωση της Κίνησης “Δικαίωμα” :

Σε μια ιστορικά κρίσιμη χρονική στιγμή για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, μία μόλις εβδομάδα πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, η ηγεσία της ΓΣΕΕ ξαναχτύπησε.

Όχι προφανώς ανακοινώνοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις σαν αυτές που οργανώνονται στο εξωτερικό από τα βελγικά και από άλλα ευρωπαϊκά συνδικάτα ή ακόμη και από την ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, αλλά επιφέροντας ένα ακόμη καίριο πλήγμα στην κατεύθυνση της απαξίωσης του Ινστιτούτου Εργασίας.

Η συντονισμένη και εντεινόμενη τα τελευταία δύο χρόνια προσπάθεια απαξίωσης και συρρίκνωσης του ανεξάρτητου επιστημονικού φορέα του συνδικαλιστικού κινήματος κορυφώθηκε πρόσφατα αφενός, με την απομάκρυνση του επιστημονικού συμβούλου Γιώργου Ρωμανιά και αφετέρου, με την γνωστοποίηση της απόλυσης του επιστημονικού συνεργάτη Απόστολου Καψάλη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο ΙΝΕ.

Για την απόλυση αυτή, η οποία γίνεται προφανώς για πολιτικούς λόγους και είναι η πρώτη στην ιστορία του ΙΝΕ, αφορμή στάθηκε η άρνηση του εργαζόμενου να δεχθεί πρόταση -με πρόσχημα την δυσμενή οικονομική κατάσταση του ΙΝΕ- για σύναψη νέας σύμβασης ορισμένου χρόνου, για μετατροπή του σε εξωτερικό συνεργάτη και για μείωση των αποδοχών του.

Αποτελεί επίσης το επιστέγασμα στοχευμένων σε βάρος του αντεργατικών επιθέσεων ιδίως μετά τον Δεκέμβριο του 2008 και την δολοφονική επίθεση εναντίον της συναδέλφου Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Επειδή η υπόθεση δεν αφορά μόνον την εκδικητική απόλυση ενός συναδέλφου συνδικαλιστή, αλλά και την επιβίωση ενός ερευνητικού φορέα που για δύο δεκαετίες στέκεται στο πλάι των μισθωτών αυτής της χώρας και στον αντίποδα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που ορίζει τις τύχες του, διοργανώνεται συζήτηση το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στις 18.00μμ στο κτήριο Γκίνη αίθουσα 18 στο Πολυτεχνείο”.

Η Κίνηση γνωστοποίησε επίσης ότι στις 29 Μαρτίου υπήρξε συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ με τον Απόστολο Καψάλη μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης απόλυσης του.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM