Καμμένος: Δεν ψηφίζω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, ακόμη κι αν πέσει η κυβέρνηση

Καμμένος: Δεν ψηφίζω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, ακόμη κι αν πέσει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
0

Έντονη ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές. Ο ίδιος λέει ότι το θεωρεί Casus belli και δηλώνει χαρακτηριστικά  «δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση».

Μιλώντας το πρωί στο MEGA επίσης ότι είχε λάβει δέσμευση από το Νίκο Παππά ότι το θέμα της κατάργησης του καθεστώτος στα νησιά δεν θα έμπαινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τόνισε ακόμη ότι συνεχίζεται ο εξορθολογισμός των δαπανών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υπογράμμισε ότι οι στρατιωτικοί θα βγαίνουν σε σύνταξη στα 58 τους χρόνια.

«Απέφυγα μέχρι σήμερα να πάρω θέση για το θέμα της διαπραγμάτευσης και το έκανα μόνο μέσα στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική επιτροπή για να μην δημιουργήσω ποτέ κανένα θέμα και κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις τις οποίες με πολύ σοβαρό τρόπο διεξάγει ο πρωθυπουργός ο ίδιος. Βεβαίως τις απόψεις τις οποίες είχαμε στην κυβερνητική επιτροπή και στο κυβερνητικό συμβούλιο τις είπαμε, όπως επίσης καθορίσαμε και τις κόκκινες γραμμές», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι «μια από αυτές τις κόκκινες γραμμές είναι το θέμα των ΦΠΑ στα νησιά, στα νησιά που ανήκουν στο πρώην υπουργείο Αιγαίου και παλαϊκής άμυνας, στη σημερινή γενική γραμματεία Αιγαίου».

Εξήγησε επ' αυτού πως εάν ο κάτοικος του νησιού «χάσει το προνόμιο του χαμηλού ΦΠΑ θα προκληθεί να κάνει αυτό που κάνει για τις ιατρικές υπηρεσίες, να παίρνει το καράβι το πρωί και να πάει να ψωνίζει από απέναντι, θα διαλυθούν οι τοπικές αγορές και θα κλείσουν τα νησιά».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ