«Ήταν δίκαιο και έγινε»: Το βίντεο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο νόμο για τα άτομα με αναπηρία

«Ήταν δίκαιο και έγινε»: Το βίντεο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο νόμο για τα άτομα με αναπηρία Facebook Twitter
3

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, θωρακίζουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Eθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες», αναφέρει σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού πλαισιώνεται και από το tweet του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον τίτλο «ήταν δίκαιο και έγινε», στο οποίο αναφέρονται, μέσω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας, οι αλλαγές στο νόμο για τα άτομα με αναπηρία.


«Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την αναγνώριση της νοηματικής γλώσσας και της ελληνικής γραφής Braille, την προστασία όλων των δικαιωμάτων των αναπήρων από το κράτος, τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των αναπήρων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την ισότιμη πρόσβαση στα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, την υποχρέωση των δημοσίων και των ιδιωτικών ΜΜΕ να σέβονται την αρχή της μη διάκρισης, την ίδρυση ειδικού γραφείου για την προστασία των αναπήρων σε κάθε υπουργείο, Περιφέρεια, δήμο. Ακόμη τη διασφάλιση της βασικής πληροφόρησης για τους αναπήρους κατά τις συναλλαγές τους με τους φορείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με προσβάσιμους για τα άτομα αυτά τρόπους», αναφέρεται στο βίντεο.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Με το παράνομο παρκάρισμα και την μη επιβολή προστίμων σε ότι αφορά τις ράμπες ΑΜΕΑ και τους οδηγούς τυφλών, τι θα γίνει;Πραγματικά λυπάμαι τους ΑΜΕΑ στην Ελλάδα.
Δεν ξέρω τι θα κάνει το κράτος αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να σταματήσουμε να παρκάρουμε στις θέσεις των αναπήρων και στις μπάρες.