Υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου τάχθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη, μια δήλωση που σύμφωνα με δημοσιεύματα προκάλεσε ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε συνέντευξή της «Στο Κόκκινο», η πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την επόμενη μέρα των εκλογών και τα λάθη που οδήγησαν το κόμμα της Κουμουνδούρου στην ήττα ενώ αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που όπως είπε, έπρεπε να είχε προχωρήσει.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαμφισβήτητα έχασε τις εκλογές αλλά κατόρθωσε να είναι ο νέος πόλος που θα μάχεται τη συντήρηση και τον νεοφιλελευθερισμό. Αυτό είναι το διακύβευμα για την επόμενη μέρα», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, που ζήτησε να γίνει αυτοκριτική (στα όργανά του ΣΥΡΙΖΑ) για τις πολιτικές αλλά και για τα πρόσωπα που ευθύνονται για την ήττα.

 

«Να κάνουμε αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία και όχι αυτά που θέλουν ελάχιστες μειοψηφίες», σημείωσε και έφερε ως παράδειγμα το πανεπιστημιακό άσυλο: «Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μια Αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίτημα ασφάλειας που ζητούν όλοι οι πολίτες στη Δεξιά και τον αυταρχισμό».

 

Απαντώντας στο ερώτημα αν το κόμμα της πρέπει να έχει θετική στάση στο νομοσχέδιο που θα φέρει η ΝΔ για το άσυλο, δήλωσε: «Ναι, θα πρέπει να έχει μια θετική άποψη».