Η ΝΔ ξεκινά τις διαδικασίες για νέες εκλογές μετά το χθεσινό φιάσκο

Η ΝΔ ξεκινά τις διαδικασίες για νέες εκλογές μετά το χθεσινό φιάσκο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Μια πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου και τα οποία οδήγησαν στο χθεσινό εκλογικό φιάσκο του κόμματος επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η ΚΕΦΕ, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, "εκφράζει την οφειλόμενη συγγνώμη στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν" και γνωστοποιεί πως προχωρά άμεσα τις διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο. Επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των νέων εκλογών φέρεται να είναι η 13η Δεκεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

 

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.


Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.


Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πρόκειται για μια συλλογική αποτυχία ... Κανείς δεν κατάλαβε ότι το σύστημα δε λειτουργούσε ... Και άντε και έγινε κάτι ξαφνικά - τι διαχείριση κρίσης ήταν αυτή ... Μα και η συνέχεια - από τις 7:00 ως τις περίπου 09:30 όλοι ήταν νικητές και χαμένοι όλοι οι άλλοι (και μάλιστα μέσω πανηγυρικών ανακοινώσεων).Κάποτε υποψήφιοι ήταν ο Ράλλης , ο Αβέρωφ, ο Στεφανόπουλος και ο Κων. Μητσοτάκης. Ποιος από τους νυν υποψηφίους διαθέτει έστω το 10% του πολιτικού εκτοπίσματος των προαναφερομένων; Άλλη μια καρεκλομαχία. Κρίμα !
Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια συνωμοσίας για το τι πραγματικά έγινε. Επειδή έχω δει να αναπαράγονται με προσοχή και ερωτηματικά από σοβαρούς ανθρώπους εκνευρίζομαι ακόμα περισσότερο με τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ.Αν ο στόχος τους ήταν να απογοητευτεί και να σικτιρίσει ο κόσμος και να μην πάει να ψηφίσει, ένας λόγος παραπάνω που θα πάω. Ελπίζω ο κόσμος να μην απογοητευτεί και να πάει να ψηφίσει είτε Κυριάκο είτε Άδωνι. Κανέναν από τους άλλους δύο.