Final 4 Euroleague LIVE

Η μυστική στρατηγική των Ρώσων για να βλάψουν την Μέρκελ με τους πρόσφυγες

Η μυστική στρατηγική των Ρώσων για να βλάψουν την Μέρκελ με τους πρόσφυγες Facebook Twitter
1

Η Ρωσία προσπαθεί να εκδιώξει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μέσω ενός δικτύου προπαγάνδας με στόχο την πρόκληση οργής για την κρίση των προσφύγων, σύμφωνα με ανώτερο εμπειρογνώμονα του ΝΑΤΟ που ειδικεύεται στη στρατηγική επικοινωνίας.

Ο Observer αναφέρει πως αυτές οι απόπειρες που θέλουν να πλήξουν τη Μέρκελ σχετίζονται με το γεγονός πως η ίδια υπήρξε η κορυφαία συνήγορος των οικονομικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

O Jānis Sarts, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ σημειώνει πως έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στη Γερμανία κατά της Μέρκελ και προσθέτει ότι η Ρωσία έχει ιστορικό για τη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

« Η Ρωσία εγκαθιστά ένα δίκτυο ελέγχου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως γίνεται στη Γερμανία, σε συνδυασμό με το ζήτημα των προσφύγων, για να υποσκάψει πολιτικές διεργασίες με πάρα πολύ σοβαρό τρόπο» λέει ο Sarts.

«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι θερμός και ανένδοτος υποστηρικτής της συνέχισης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Όμως αν μιλούσαμε  μόνο για τιμωρία - τότε θα ήταν εντάξει. Αλλά είναι δοκιμή (των Ρώσων) για να δουν αν μπορούν να βασιστούν σε προϋπάρχοντα προβλήματα και να φέρουν στη συνέχεια πολιτική αλλαγή στη Γερμανία.»

 

Νομίζω τεστάρουν να δουν αν μπορούν –σε μια τόσο μεγάλη χώρα, χωρίς πολλά τρωτά σημεία σε κανονικές συνθήκες- να δημιουργήσουν μια κατάσταση μέσω της επιρροής τους που θα συντελέσει σε αλλαγή της ανωτάτης ηγεσίας. Χρησιμοποιούν Ρώσους ομιλητές και τα social media, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν τα υφιστάμενα ρήγματα. Πάρτε την ακροδεξιά ρητορική και εκμεταλλευτείτε την.


»Σε γενικές γραμμές μπορείτε να εντοπίσετε ρωσική χρηματοδότηση ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη. Είτε πρόκειται για αριστερά είτε για δεξιά – αρκεί να είναι στα άκρα. Είναι καλές την Ρωσία που ενδέχεται να τις εκμεταλλευτεί στο πλαίσιο της στρατηγικής της.
»Το είδαμε στην Γερμανία. Το καλύτερο εργαλείο παραπληροφόρησης είναι όταν ο αντίπαλος δεν παρατηρεί. Τότε είναι και πιο αποτελεσματική. Θα έλεγα πως υπάρχουν ορισμένες χώρες που δεν έχουν παρατηρήσει ακόμη ή έχουν επιλέξει να μην παρατηρούν».

Η Γερμανία έχει υποδεχθεί περισσότερους από έναν εκατομμύριο πρόσφυγες τον τελευταίο χρόνο, που καταφθάνουν σωρηδόν στο έδαφός της μετά που η Μέρκελ ανακοίνωσε πως δεν θα βάλει όριο στον αριθμό προσφύγων που θα δεχθεί η Γερμανία.


Ωστόσο, η συγκεκριμένη στάση της έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής με αποκορύφωμα την πρόσφατη δημοσκόπηση στην οποία το 81% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Καγκελάριος έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης στο προσφυγικό ζήτημα. Αυτήν τη στιγμή η δημοτικότητά της βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 χρόνων, ενώ στον αντίποδα το αριστερό κόμμα Alternative für Deutschland (AfD) κερδίζει συνεχώς έδαφος, στη σκιά της προσφυγικής κρίσης.

1

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Να ρωτήσει ένας καλοπροαίρετος τον Λετονό (καθόλου τυχαίο) κύριο ποιος εξόπλισε και υποστήριζε μέχρι τελευταία στιγμή (αν όχι ακόμα) την "μετριοπαθή αντιπολίτευση" όπως επίσης την DAESH, στην Συρία. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι στρατιωτικός αναλυτής για να συμπεράνει ότι αν δεν γινόταν αυτό, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει προ πολλού (και δεν θα υπήρχαν πρόσφυγες & μετανάστες).Τώρα αν η Merkel και η Γερμανία είναι θερμός υποστηρικτής υπέρ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενώ τους εξάγουν 45 δίς σε προϊόντα τον χρόνο, είναι άλλη ιστορία..