Η ελληνική κρίση προσφέρει κέρδη στη Γερμανία

Η ελληνική κρίση προσφέρει κέρδη στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησαν οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων σήμερα, μετά από τη μαζική υποβάθμιση του αξιόχρεου των ισπανικών τραπεζών από τον οίκο Moody's, που ενέτεινε τους φόβους για οικονομική κατάρρευση της ευρωζώνης εξαιτίας της ελληνικής κρίσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική,  ο David Schnautz, αναλυτής στην Commerzbank δήλωσε στο Reuters πως η απόδοση διετών Γερμανικών ομολόγων, ενδέχεται να υποχωρήσει σε αρνητικό έδαφος αφού οι επενδυτές ενδιαφέρονται περισσότερο να είναι σίγουροι πως θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω και όχι να αποκομίσουν κέρδη.

Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, δεν ήταν τόσο πρόθυμοι να στοιχηματίσουν στα γερμανικά ομόλογα. «Εδώ υπάρχει μια παγίδα» είπε στο Reuters ο Αθανάσιος Λαδόπουλος, συνέταιρος και υψηλόβαθμος διαχειριστής κεφαλαίων στο hedge fund Swiss Investment Managers. «Αν αυτές αποτελούν θέσεις short, τότε καλώς. Αν όμως έχουμε το σενάριο βίαιης διάσπασης της ευρωζώνης... τότε η Γερμανία θα βρεθεί να κατέχει πολλές εξασφαλίσεις με χαμηλή, ή μηδενική αξία - κάτι που θα πλήξει τις γερμανικές τράπεζες και τα ομόλογα τους».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM