Η Άγκυρα πιέζει για υποχωρήσεις της Κύπρου προκειμένου να συμφωνήσει στο προσφυγικό

Η Άγκυρα πιέζει για υποχωρήσεις της Κύπρου προκειμένου να συμφωνήσει στο προσφυγικό Facebook Twitter
0

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και στην 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου, στη Σμύρνη.

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Τουρκία να μην αρκείται σε συζήτηση για το προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής αλλά να συνδέει το ζήτημα με τις σχέσεις της συνολικά με την Ε.Ε.. Μάλιστα οι Τούρκοι εμφανίζουν αίτημα για άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων που η Κύπρος κρατά κλειστά, λόγω της στάσης της Άγκυρας στο Κυπριακό και οι πληροφορίες θέλουν το Βερολίνο να πιέζουν τη Λευκωσία να υποχωρήσει προκειμένου να μην αποτύχει το σχέδιο για να μείνουν οι πρόσφυγες στην Τουρκία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου, στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Αύριο Παρασκευή αναμένεται στην Αθήνα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου για συνομιλίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ