Χρονοπούλου: Σαρδάμ η δήλωση για τους φόρους στη μεσαία τάξη- Δεν μπορώ να ακούω fake news

xronopoylou Facebook Twitter
0

Η Ελένη Χρονοπούλου απάντησε πως έκανε λεκτικό λάθος, όταν αναφέρθηκε σε αύξηση φόρων στη μεσαία τάξη, μετά τις συζητήσεις που προκάλεσε η δήλωσή της. 

Μιλώντας σε εκπομπή στην ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας, Ελένη Χρονοπούλου- υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές 2023- έκανε αυτή την αναφορά για τους φόρους στη μεσαία τάξη.

Σε ανάρτησή της στο Twitter επεσήμανε πως επρόκειτο για σαρδάμ, ενώ και σε σημερινές δηλώσεις της έκανε λόγο για λεκτικό λάθος. 

Ελένη Χρονοπούλου: Η αναφορά σε αύξηση φόρων 

«Προσπαθούμε να κάνουμε ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, αντί να έχουμε σήμερα 60% φόρο κατανάλωσης που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι, να μπορέσουμε να δώσουμε μια εναλλακτική, ώστε ουσιαστικά ανακατανέμοντας τους φόρους να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς», είπε η Ελένη Χρονοπούλου το βράδυ της Δευτέρας, σε εκπομπή της ΕΡΤ ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023. 

«Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε», συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Όταν κλήθηκε να απαντήσει ποιοι φόροι θα αυξηθούν, απάντησε: «Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη». 

Λίγο αργότερα, αφού είχε αρχίσει να γίνεται viral το συγκεκριμένο απόσπασμα, η Ελένη Χρονοπούλου έκανε ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας ότι επρόκειτο για σαρδάμ. 

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral, αλλά δυστυχώς- για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε», έγραψε απευθυνόμενη στην «Ομάδα αλήθειας», που ανάρτησε το βίντεο με τη συγκεκριμένη δήλωσή της, ενώ στη συνέχεια έκανε αναφορά σε προβλέψεις του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. 

«Λεκτικό λάθος» 

Σήμερα το πρωί, η Ελένη Χρονοπούλου τόνισε πως η αναφορά αυτή ήταν λεκτικό λάθος. 

«Σε μία συζήτηση, σε ένα μεγάλο πάνελ, που κράτησε αρκετή ώρα, ερωτήθηκα για τους φόρους, το τι σκεφτόμαστε να κάνουμε. Αναλύω τον συλλογισμό μου και αφού τελειώνω λέω λανθασμένα “για αυτό θα αυξήσουμε τους φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη”, αντί να πω δεν θα αυξήσουμε ή θα μειώσουμε. Έκανα λάθος λεκτικό», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Δεν μπορώ να ακούω fake news, ειδικά όταν ζούμε στην περίοδο των τρολ και του Twitter, που πλέον δεν είναι να το χρησιμοποιεί κάποιος, είναι ανθυγιεινό», υπογράμμισε, σε άλλο σημείο των δηλώσεών της. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM