Χριστοφιλοπούλου: Πρόταση Μητσοτάκη για την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων -Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Χριστοφιλοπούλου: Πρόταση Μητσοτάκη για την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων -Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
0

Να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων ζήτησε από την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, η κα Χριστοφιλοπούλου αποδέχθηκε την πρόταση, ως τιμητική, ωστόσο, κατέστησε σαφές στον κ. Μητσοτάκης ότι απαιτείται ευρεία συναίνεση και δε στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου επικοινώνησε διαδικτυακά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος τότε νοσούσε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr και τον Άγγελο Μόσχοβα, που επικαλείτο την κα Χριστοφιλοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κατ΄αρχάς θετικός, παρά τις επικοινωνιακές επιφυλάξεις.

«Δεν έχω πρόθεση να κατέβω ξανά για βουλευτής, δεν πρόκειται να πολιτευτώ. Αν προχωρήσει η πρόταση έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς, διατηρώ την πανεπιστημιακή μου ιδιότητα. Αν καταψηφίσει το κόμμα μου θα λυπηθώ πολύ, αλλά μέχρι εκεί. Και θα ήθελα να ξέρω τον λόγο, και μάλιστα τεκμηριωμένο, για τον οποίο το κόμμα μου διαφωνεί σε συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή», δήλωσε στο iefimerida.gr η κα Χριστοφιλοπούλου.

Από την πλευρά τους, πάντως, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη διαψεύδουν το «ναι» Ανδρουλάκη και όπως φαίνεται το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει.

Να σημειωθεί ότι η εκλογή προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων χρειάζεται πλειοψηφία 3/5.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ