Χατζηδάκης: Θα υπάρξει και τρίτη φάση για το «Εξοικονομώ κατ΄οίκον»

Χατζηδάκης: Θα υπάρξει και τρίτη φάση για το «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ότι θα υπάρξει και Τρίτη φάση «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο θέμα του Κτηματολογίου και τόνισε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του.

Όπως είπε θα υπάρξει μια «σιωπηρή παράταση», αλλά οι υπόχρεοι θα πρέπει να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποβάλλουν τον φάκελο τους ακόμα κι αν δεν είναι ολοκληρωμένος. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν μια πίστωση χρόνου και θα θεωρούνται εμπρόθεσμοι.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο Υπουργός, «κανείς δεν θα χάσει την περιουσία του», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιβληθούν και πρόστιμα.

Σε ότι αφορά το «Εξοικονομώ κατ΄οίκον», ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι θα υπάρξει και Τρίτη φάση για το πρόγραμμα καθώς οι πόροι της δεύτερης φάσης εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, αλλά το ακριβές ποσό δεν έχει ακόμη οριστεί.

Σε ότι αφορά το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν απαραίτητα για την σωτηρία της επιχείρησης καθώς η έκθεση του ορκωτού λογιστή τον περασμένο Απρίλιο έθετε θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας και μετά από το σχέδιο σωτηρίας από τη σημερινή Κυβέρνηση, ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει πια.

Ο υπουργός Ενέργειας, αφού είπε πως η μέση επιβάρυνση για κάθε νοικοκυριά είναι περίπου 2,5 ευρώ το μήνα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για τη σωτηρία της ΔΕΗ, ήταν «κληρονομιά της κυβέρνησης Τσίπρα».

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, για την αντισυνταγματικότητα του «Νόμου Κατρούγκαλου» σε ορισμένες από τις προβλέψεις του, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί στο ακέραιο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

 

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM