Χατζηδάκης: «Φοβάμαι για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ»

Χατζηδάκης: «Φοβάμαι για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ» Facebook Twitter
0

«Φοβάμαι ακόμα και για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ και γι' αυτό δεν κοιμάμαι τα βράδια», δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ς πως στόχος της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας της Επιχείρησης που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι οι 60.000 καταναλωτές υψηλού εισοδήματος που χρωστούν 800 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και δεν πληρώνουν.

«Υπάρχει η θεωρία σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι οι φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, προφανώς και πολλοί φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, αλλά η κατεύθυνσή μας είναι να μην υπάρχει πίεση σε αυτούς, αλλά θα υπάρχει πίεση σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς αλλά δεν είναι», είπε και με αφορμή την υπόθεση του ιδιοκτήτη βίλας 1000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά που είχε ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο και χρωστάει στη ΔΕΗ 1.400 ευρώ, πρόσθεσε: «Εδώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και θα είμαστε αμείλικτοι.

«Τα μισά λεφτά που οφείλονται στη ΔΕΗ τα χρωστούν 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος, 800 εκατ. ευρώ περίπου», επισήμανε ο υπουργός και υποσχέθηκε πως «θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη», καθώς «έχει διαμορφωθεί μια κουλτούρα μη πληρωμών. Έχουν κρυφτεί στους πραγματικούς φτωχούς και άνθρωποι που μπορούν να πληρώνουν».

Προφανώς υπάρχει ανάγκη ταμειακής ένεσης στη ΔΕΗ και με αναπροσαρμογή των τιμολογίων, όμως αυτή θα αντισταθμιστεί με δύο παρεμβάσεις, την μείωση του ΦΠΑ και την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, όπου υπάρχει πλεόνασμα και έτσι ο καταναλωτής δεν θα πληρώνει περισσότερα, είπε ο κύριος Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στα εργοστάσια λιγνίτη, ο υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε ότι εάν το ελληνικό κράτος είχε αποφασίσει να κλείσει τα εργοστάσια αυτά και να συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους, τότε θα του κόστιζαν λιγότερο!

Δεν είναι μόνο ότι απαξιώνονται τα εργοστάσια, αλλά βάσει της πολιτικής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πληρώνουν ένα σωρό λεφτά, είπε και πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να πάει σε σταδιακή απολιγνιτοποίηση με δίκαια μετάβαση, αλλά δεν είναι καθόλου λογικό να λειτουργείς εργοστάσιο που αν το είχες κλείσει και πλήρωνες τους εργαζόμενους, θα σου στοίχιζε λιγότερο.

Η πολιτική που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση στη ΔΕΗ είναι πέρα από κάθε λογική, είπε ο υπουργός και αποκάλυψε ακόμα ότι αν και υπήρχε σχέδιο επί Σαμαρά να ιδιωτικοποιηθεί το 1/3 της επιχείρησης, το εγκατέλειψαν και στην θέση του κάνανε δωρεάν ιδιωτικοποίηση, καθώς αποφάσισαν να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς χωρίς αντάλλαγμα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM