H Ρωσία θα εξετάσει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει δημοσίως τα φιλιά και τις αγκαλιές ομοφυλοφίλων

H Ρωσία θα εξετάσει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει δημοσίως τα φιλιά και τις αγκαλιές ομοφυλοφίλων Facebook Twitter
4

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι το ρωσικό Κοινοβούλιο θα συζητήσει νομοσχέδιο που θα καθιστούσε ουσιαστικά παράνομη οποιαδήποτε δημόσια έκφραση ομοφυλοφίλων στη Ρωσία.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου προτείνει πρόστιμα για "την έκφραση των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, όταν αυτή εκδηλώνεται μέσω δημόσιας επίδειξης προσωπικών, διεστραμμένων σεξουαλικών προτιμήσεων σε δημόσιους χώρους".


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Αν ένα γκέι ζευγάρι αγκαλιαστεί, φιληθεί η πιαστεί από το χέρι, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο μέχρι 5000 ρούβλια (60 ευρώ). Σε περίπτωση που αυτό συμβεί κοντά σε σχολεία ή παιδικές χαρές, θα μπορούσαν επίσης να βρεθούν στη φυλακή για 15 μέρες.


Το νομοσχέδιο δεν θα αποκλείει ούτε την τρανς κοινότητα από τους περιορισμούς, κάνοντας τους ανθρώπους αυτούς ακόμη πιο περιορισμένους και ευάλωτους στη χώρα.

Μια καμπάνια στο διαδίκτυο καλεί το ρωσικό κοινοβούλιο να απορρίψει το νομοσχέδιο, το οποίο θα "τιμωρήσει" τους ανθρώπους "μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικοί". Εν τω μεταξύ, η ρωσική εφημερίδα Meduza δημοσίευσε συνέντευξη του εισηγητή και συγγραφέα του νομοσχεδίου, Ι. Nikitchuk του Κομμουνιστικού Κόμματος, στην οποία ο ίδιος υποστηρίζει πως τα φιλιά μεταξύ ανδρών είναι αηδιαστικά και πως "μόνο άρρωστοι, άνθρωποι διεστραμμένοι κάνουν τέτοια πράγματα"  και ότι "το ρωσικό κοινοβούλιο έχει την ευθύνη να προστατεύει τους πολίτες του από δαιμονικές επιθυμίες".

Νόμοι και προτάσεις εναντίον των ΛΟΑΤ έχουν προταθεί από νομοθέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Βουλή θα εξετάσει το νομοσχέδιο σε πρώτη ανάγνωση στη Δούμα. Υποστηρικτές δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ στη χώρα είχαν την ελπίδα ότι δεν θα περάσει κάτι τέτοιο στην ημερήσια διάταξη, όπως έγινε και με προηγούμενες πρότασεις, και τώρα ανησυχούν με την εξέλιξη.


"Όταν παρουσιάστηκε αυτό το νομοσχέδιο, ήταν τόσο απίστευτα παράλογο που ελπίζαμε ότι επρόκειτο να είναι μία από αυτές τις πρωτοβουλίες που δεν θα λάβουν καμία προσοχή," αναφέρει η Πωλίνα Αντριάνοβα της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ. "Αλλά το γεγονός ότι είναι προγραμματισμένη για την πρώτη ανάγνωση είναι ένα πολύ κακό σημάδι" προσθέτει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ενδιαφέρομαι πολύ να μάθω τη θέση του ΚΚΕ Ελλάδας για αυτή τη πρόταση του αδελφού του κόμματος στη Ρωσσια και ειδικά της κυρίας Κανέλλης . Τα μισόλογα και η υποκρισία κάποιων πρέπει επιτέλους να σταματήσουν