Γιάννης Δαρδαμανέλης: Πρώτη φορά στην Καλαμαριά δήμαρχος της ΝΔ - Ποιος είναι ο 39χρονος

Γιάννης Δαρδαμανέλης: Πρώτη φορά στην Καλαμαριά δήμαρχος της ΝΔ - Ποιος είναι ο 39χρονος Facebook Twitter
0

Η επικράτηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη στην Καλαμαριάς σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο δήμος αυτός εκλέγει δήμαρχο ο οποίος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι σήμερα, οι διατελέσαντες δήμαρχοι στον δήμο (Αλεξιάδης Μενέλαος, Λαζαρίδης Θρασύβουλος, Οικονομίδης Χριστόδουλος και Θεοδόσης Μπακογλίδης) προέρχονταν από διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές δεξαμενές.

Με ενσωμάτωση στο 100%, ο 39χρονος επικεφαλής του συνδυασμού «Γενιά Δημιουργίας», Ιωάννης Δαρδαμανέλης, λαμβάνει ποσοστό 57,65%, έναντι 42,35% που λαμβάνει ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Για «ιστορική νίκη» της Καλαμαριάς και για αλλαγή σελίδας στον τόπο έκανε λόγο ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μετά την επικράτηση. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ– ΜΠΕ  ευχαρίστησε τους δημότες της Καλαμαριάς που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, στέλνοντας το μήνυμα πως η παράταξη «Γενιά Δημιουργίας» είναι έτοιμη να συνεργαστεί «με όποιον δεχτεί τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, με όποιον είναι στο πλάι μας για το καλό του τόπου».

Πρόσθεσε πως η ομάδα του αποτελείται από έμπειρα στελέχη, που ανέγνωσαν «ότι υπήρχε κόπωση στη διοίκηση του δήμου και θεώρησα υποχρέωση μου να βάλω πλάτη για την αλλαγή. Έπρεπε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να μπούμε σε μια δημιουργική περίοδο».

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας και ερωτηθείς συγκεκριμένα για το στρατόπεδο Κόδρα και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ο κ.Δαρδαμανέλης απάντησε: «Μάθαμε να λέμε αλήθεια στον κόσμο και με αυτή την αλήθεια εκλεχθήκαμε. Για το στρατόπεδο Κόδρα υπάρχουν δέκα βήματα που πρέπει να γίνουν. Μακάρι σε αυτή την τετραετία να κάνουμε τα πρώτα έξι, ώστε στην επόμενη να αποτελέσουμε πόλο έλξης για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Για το παραλιακό μέτωπο πρέπει να βάλουμε κι εκεί λιθαράκια».

Γιάννης Δαρδαμανέλης: Πρώτη φορά στην Καλαμαριά δήμαρχος της ΝΔ - Ποιος είναι ο 39χρονος Facebook Twitter

Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Καλαμαριάς

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1980. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε το 2007. Εν συνεχεία, παρακολούθησε επιτυχώς τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Υδραυλικά Έργα και Περιβάλλον" του Δ.Π.Θ. το 2008 και "Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη" του Α.Π.Θ. το 2010, εμβαθύνοντας σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος.

Είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον του για κοινωνικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές και γενικότερα συλλογικές δράσεις. Επί σειρά ετών υπήρξε ναυτοπρόσκοπος και ενεργό μέλος των οργάνων εκπροσώπησης. Έχει συμμετάσχει σε σειρά εθελοντικών ομάδων διάσωσης (Ερυθρός Σταυρός, ΕΕΕΔ, ΟΜΑΚ κ.α.), ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου – Κοιτίδα νεολαίας "Ο Πόντος", του συλλόγου Πτολεμαϊτών Θεσσαλονίκης καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Καλαμαριάς. Επίσης του αρέσει το ψάρεμα και διαθέτει δίπλωμα ελεύθερου δύτη, απόρροια της αγάπης του για τη θάλασσα.

Εδώ και μια δεκαετία ο Γιάννης ασχολείται επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός με γραφείο μελετών – κατασκευών, που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Καλαμαριάς. Το ανήσυχο πνεύμα του, τον οδήγησε στην έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια, γεγονός που σήμερα του προσδίδει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε πολλά αντικείμενα του επαγγέλματος. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρει στα κοινά της Καλαμαριάς, με προτάσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο για τα έργα που απαιτούνται στην περιοχή. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του καθηγητή και αθλητή Στέλιου Ματσαρίδη το 2014. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου.

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμαριάς. Είναι Μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης από το 2012. Εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας από το 2010 και αναδείχθηκε σε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής αυτού το 2014. Στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του στα ανωτέρω συμβούλια, συμμετέχει σε πληθώρα ομάδων εργασίας, επιτροπών και συνεδρίων καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Χατζηκυριάκου, ιδιωτική υπάλληλο, οικονομολόγο και έχουν ένα κοριτσάκι την Αργυρώ, 4ετών. Οι γονείς του, ο Θρασύβουλος Δαρδαμανέλης, συνταξιούχος καθηγητής – γυμνασιάρχης του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς και η Αργυρώ Δαρδαμανέλη συνταξιούχος νομικός του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας με αδέλφια την Ιφιγένεια (36) ιδιωτική υπάλληλο σε εμπορικό κατάστημα, τον Γιώργο (34) πολιτικό μηχανικό Μελετητή Δημοσίων Έργων και την Ελισάβετ (24) οικονομολόγο με εξειδίκευση στα ναυτιλιακά.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Μακεδονία-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ