ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΓΓ υπουργείου Εσωτερικών: Μπορούμε να κάνουμε ακόμη και πενταπλές εκλογές τον Μάιο

ΓΓ υπουργείου Εσωτερικών: Μπορούμε να κάνουμε ακόμη και πενταπλές εκλογές τον Μάιο Facebook Twitter
0

Πως είναι έτοιμοι ακόμη και για πενταπλές εκλογές το Μάιο δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ωστόσο, δήλωσε πως o ίδιος εκτιμά ότι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Ως προς τις πενταπλές εκλογές δήλωσε πως αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με σιέλ ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές και λευκά για τις εθνικές.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Πουλάκης στο ραδιόφωνο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, παράλληλα, ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15 με 20.000, στις 35.000.

«Είμαστε πρoετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Πολιτικά η κυβέρνηση έχει στις 26 Μαΐου εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και ο πολιτικός στόχος για εθνικές εκλογές είναι τον Οκτώβριο» συμπλήρωσε ο Κώστας Πουλάκης.

Στην ερώτηση, ωστόσο, αν το υπουργείο Εσωτερικών αντέχει μια τέτοια εκλογική διαδικασία, ο ίδιος απάντησε ότι «τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι. Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε».

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα λίστας, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

Μιλώντας και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους ανέφερε ότι οι καταστάσεις είναι στη διάθεση του υπουργείου και υπάρχει μια μεγάλη λίστα που αν χρειαστεί, μπορεί και να διευρυνθεί.

Πολιτική
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ