Γεροβασίλη: Προληπτικές προσαγωγές για υποκίνηση βίας μέσω διαδικτύου

Γεροβασίλη: Προληπτικές προσαγωγές για υποκίνηση βίας μέσω διαδικτύου Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την πρακτική των προληπτικών προσαγωγών υπερασπίστηκε η υπουργός Προστασίας Όλγα Γεροβασίλη, αποκαλύπτοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι προσαχθέντες είχαν υποκινήσει σε πράξεις βίας μέσω του Διαδικτύου. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η κα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «θεμιτό μέσο» τις προληπτικές προσαγωγές που βοηθούν στο να αποφευχθούν «τα χειρότερα».

«Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες καλούν σε βίαιη δράση, πολίτες στο Διαδίκτυο - δεν είναι κάτι που γίνεται εν κρυπτώ και η αστυνομία έχει και τις δικές της πληροφορίες», είπε χαρακτηριστικά.  

«Καμία πολιτική ανάμειξη» 

Όπως εξήγησε η ίδια, ο εκάστοτε επικεφαλής ενός επιχειρησιακού σχεδίου, λαμβάνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία της εκάστοτε προγραμματισμένες εκδηλώσεις. «Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι οι προληπτικές προσαγωγές. Η πολιτική ηγεσία δεν επιχειρεί και δεν επεμβαίνει στον σχεδιασμό της ελληνικής αστυνομίας», διαβεβαίωσε η υπουργός, κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένα άτομα». 

Αν και η κα Γεροβασίλη δήλωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει «συγκεκριμένα περιστατικά», για τη σύλληψη ενός πατέρα που περίμενε το παιδί του είπε: «Δεν μπορώ να το αμφισβητήσω, μπορεί να έγινε και αυτό και να είναι λάθος». 

Άλλο οι βαριές κουβέντες και άλλο η οργάνωση

«Κυρίως στη βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουνε γιατί, ξέρουν τι ετοιμάζονταν να κάνουν, συνέχισε η κα Γεροβασίλη. Όταν κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και υποκινεί σε πράξεις βίας. Το να ακούγονται βαριές κουβέντες και η κριτική είναι δημοκρατία αλλά όταν κάποιος έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει "οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό", είναι πράξη βίας» τόνισε η υπουργός. 

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια